Томов: Още бизнесмени ще дойдат в ЦСКА, клубът не дължи пари на "Лира"


Томов: Още бизнесмени ще дойдат в ЦСКА, клубът не дължи пари на "Лира"
Снимка: Любомир Спиров/БГНЕС

1561 0

Вече бившият мажоритарен собственик на ЦСКА Александър Томов заяви, че не знае кой ще взема решенията на "Армията" след неговото оттегляне, но сподели, че очаква още бизнесмени да се присъединят към фамилиите Манджукови и Инджови в управлението на клуба. Политикът разкри, че ЦСКА вече не дължи пари на "Лира Инвестмънт".

Томов сподели, че завръщането му през 2013 г. е било с цел да спаси ЦСКА от фалит и е очаквал да остане най-много 8 месеца в клуба, но периодът се е удължил.

"В момента щом се появиха нови инвеститори това вече е знак, че клубът е оцелял, че има бъдеще и се развива възходящо. На мен никак не ми се искаше да изпускам тези инвеститори, аз търсех партньори, тъй като самостоятелно на мен ми беше много тежко и трудно, особено в последно време. През тази година вече клубът се нуждае от нови инвеститори и аз съм благодарен, че те се появиха и смятам, че ще се появят още инвеститори. Още хора ще дойдат в самия клуб освен тези, които вече бяха обявени като имена. Самите имена ще станат ясни в близките дни. Правото да обявят тези инвеститори имат досегашните инвеститори и упълномощените от тях господа Лазаров и Георгиев", коментира Томов пред БНТ.

"ЦСКА вече не дължи пари на „Лира”. Една част от средствата бяха опростени, друга част останаха като заем, но този заем в момента намираме начин да бъде трансформиран и обезпечен. Ако тези пари паднат, дългът на клуба наистина ще бъде на това ниво, което аз твърдя вече доста време. За година и половина той е намален наполовина, това е голям успех", категоричен бе Томов.

Бившият силен човек на "Армията" опроверга слуховете, че Румен Гайтански ще влиза в управлението на клуба. "Нито преки, нито косвени контакти съм имал с него. Нямам никаква информация, че той ще бъде основен инвеститор. Знам, че всичко премина през двете известни вече имена. В момента вероятно ще се търси палитра, или няколко инвеститора, които да гарантират това финансово състояние, което е необходимо на ЦСКА", посочи Томов.

Той посочи, че курсът на развитие на ЦСКА е предопределен от самия клуб - борбата за призови места, развитие на детско-юношеския футбол. "Кой ще бъде точно обаче капитан аз в момента не мога да кажа. Г-н Милко Георгиев, г-н Лазаров, г-н Ивайло Манджуков със сигурност, г-н Александър Тодоров – ето четирима хора, които виждам в близките месеци вероятно да продължат този курс и ще му дадат ново направление", каза политикът.

Александър Томов отрече да е имало натиск върху него да предаде акциите си, но призна, че е бил подложен на "малко напрежение". "Моето решение е абсолютно лично, осъзнато и много силно мотивирано от това, което ми предстои в други дейности на живота. Все пак аз не се занимавам само със спорт", посочи той.

Томов посочи, че напускането на Стойчо Младенов е повлияло на процесите в ЦСКА и на неговите решения. Запитан дали треньорът щеше да допусне шокиращото поражение с 0:4 от Лудогорец, политикът заяви: "Младенов беше човекът, който беше в състояние да се пребори за титла. Просто е такъв характер, такъв боец е. Що се отнася до това кой ще спечели титлата – има още време", коментира той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички