Томов: Имаше натиск от Манджуков и Инджов, за това продадох клуба


Томов: Имаше натиск от Манджуков и Инджов, за това продадох клуба
Снимка: БГНЕС

2989 0

Един от бившите собственици на ЦСКА Александър Томов говори пред колегите от Sportal за ЦСКА-София и ЦСКА 1948, като обяви случващото се с автентичния "армейски" клуб е недопустимо.

Томов коментира още, че когато е бил начело на тима е имало задължения на стойност 38 милиона, които по-късно са били намалени до 22 милиона. 

"УЕФА е командирът на футболното законодателство. Ако от централата признаят, че ЦСКА-София е наследник на ЦСКА, то това ще е окончателното решение. Ако припознае друг клуб, или остави решението за в бъдеще, тогава ще видим. Недопустимо е това, което се случи с ЦСКА. Има обаче и неща, които по медиите не се съобщават.

Не знам за кой път ще повторя, че при нас дългът на тима бе намален то 38 на 22 милиона лева, а тези 22 милиона, които останаха, бяха документирани след 3-4 месеца проверки от синдици, юристи и цял куп хора. Искам да ви кажа, че близо 7 милиона от този дълг бяха в съдебна фаза и съм сигурен, че ЦСКА щеше да ги спечели. Става въпрос за стари, неизгодни договори, в ущърб на клуба.

Имаше голям натиск върху мен и за това продадох акциите си на безценица на Манджуков и Инджов. Комично е да купиш акции на клуб срещу 250 хиляди. 

Не може обаче да вземеш клуб, а с това да не вземеш и дълговете му. Когато купуваш отбор, ти поемаш ангажимента да изчистиш този дълг. Измамата е в това, че се заличава стар клуб и се получава нов, което е ненормално и незаконно. Това е част от "циганския" бизнес у нас", сподели Томов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички