ЦСКА опитва да задържи героя си от Разград


ЦСКА опитва да задържи героя си от Разград
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

954 0

Ръководството на ЦСКА е започнало разговори с мениджъра на крилото Кевин Меркадо относно бъдещето на играча на "Армията". Както е известно, еквадорецът е при червените под наем от Гранада, като контрактът за преотстъпване изтича в края на 2017 година. Желанието на ЦСКА е да откупи правата на Меркадо, който донесе победата над Лудогорец в изминалия кръг, след като вкара за 2:1 с удар от 20 метра, точно до дясната греда на вратаря Браун.

"Червените" вече са излезли с оферта за задържането на бързака в състава си. Предложението включва определена сума за Гранада, срещу която правата на крилото да бъдат придобити от ЦСКА, а също така на испанския клуб е предложен процент от следващ трансфер на Меркадо. Засега не е обсъждан вариант за ново преотстъпване и за пролетта, а разговорите са само на тема откупуване.

Коментирана е опцията за български паспорт на играча. Желанието на еквадореца е да продължи кариерата си на "Армията". Сериозен интерес към южноамериканеца има клуб от родината му Еквадор. Става въпрос за местния гранд ЛДУ Кито, където той е играл преди 4 години, пише "Тема спорт". Състезателят е следен и от американския Далас. Агентът на Меркадо се очаква да пристигне в София на 12 ноември (неделя) и малко по-късно вече трябва да стане ясно какво ще е бъдещето на футболиста.

Крилото дойде на "Армията" през февруари 2017-а. Досега има 25 мача и 2 гола в Първа лига и 2 двубоя в турнира за Купата. Представянето на Меркадо е на приливи и отливи, като ЦСКА дълго се колебаеше как да процедира относно изтичащия му договор. В последните дни обаче е назряло решението да бъде отправена оферта за неговото откупуване. Оттук нататък всичко зависи от два фактора - дали Гранада ще приеме предложението на червените и дали играчът и агентът му ще се разберат с ръководството на ЦСКА относно параметрите по евентуалния нов договор

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички