Тодоров: 34% от приходите през миналата година са от трансфери


Тодоров: 34% от приходите през миналата година са от трансфери
Снимка: Петко Налбантов/БГНЕС

1235 0

34% от приходите на ЦСКА през миналата година са от трансфери. Това става ясно от молбата, която изпълнителният директор на клуба Александър Тодоров е подал в съда, за да се стартира процедура по несъстоятелност. "Тема спорт" публикува част от аргументите на Тодоров:

"Към момента на подаването на настоящата молба (б.р. - 31 юли) считам, че спрямо представляваното от мен ПфК ЦСКА АД са налице предпоставки за откриване на производство по несъстоятелност и констатиране на неплатежоспособност. Заради отнетия лиценз дружеството няма право да сключва професионални договори с футболисти за сезон 2015-2016 г., няма право да притежава техните състезателни и трансферни права, както и не може да им заплаща възнаграждения. Следва да се отбележи, че основен приход на дружеството (34.22% от приходите за 2014 г.) е формиран от продажба на състезателни права, което за сезон 2015-2016 г. ще бъде невъзможно, тъй като дружеството няма сключени договори с професионални футболисти и не притежава състезателни права.

Дружеството не разполага с налични парични средства, както и с бързо ликвидни активи и има сериозни финансови затруднения. Към настоящия момент (б.р. - 31 юли) ПфК ЦСКА АД не е в състояние да изпълнява и погасява възникнали задължения със собствени средства, поради което съм длъжен да уведомя Уважаемия съд относно състоянието му, с оглед откриване на производство по несъстоятелност, предприемане на мерки за оздравяване на дружеството и защита интересите на кредиторите", пише в молбата на Александър Тодоров.

Вече е обявена и дата за делото по несъстоятелност на ЦСКА - 24 септември.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички