Тобиас Хайнц с първо интервю - назова целите си и обясни защо е избрал ЦСКА (ВИДЕО)


Тобиас Хайнц с първо интервю - назова целите си и обясни защо е избрал ЦСКА (ВИДЕО)
Снимка: Cska.bg

2634 0

Новото попълнение на ЦСКА - Тобиас Хайнц, даде интервю пред клубната телевизия на "червените", в което сподели първите си впечатления от България и новите си съотборници.

"Впечатленията от първия ми ден са добри. Срещнах се с момчетата, с треньорите, с всички около клуба. Всички са страхотни и очаквам да прекарам следващите три години и половина тук", започна 24-годишният норвежец.

"Не беше трудно да реша да дойда тук. Разбрах за интереса към мен отдавна. Почувствах се истински желан от ЦСКА, усещането беше приятно и само след няколко седмици се разбрахме".

"Очевидно ЦСКА е най-големият клуб в България. С най-голяма история. Също така и възможността, която клубът може да ми даде, надявам се със спечелване на титлата и мачовете в европейските турнири. Нивото на играчите, на треньорите. Всичко това цялостно беше добре за мен", допълни Хайнц, а след това каза няколко думи за това как Джонатан Линдсет го е убедил да подпише с "армейците".

"Линдсет ми раказа много и неговото мнение беше решаващо за мен, защото му вярвам. Информацията, която ми даде за града беше положителна. Той обича София. Разказа ми за тренировките, за нивото и всичко звучеше интересно и професионално".

"Футболът в Норвегия е бърз и двуостър, всичко се случва много бързо. Разчита се на физиката. Доколкото разбрах в българското първенство е същото. За технични и бързи играчи като мен това може да бъде предимство. Ще използвам 100% от физиката и силата, която имам, за да помогна на отбора", обеща новият футболист на Саша Илич.

"През цялата си кариера съм бил много техничен футболист, но проблемът ми беше, че не вкарвах достатъчно голове. Мисленето ми за този сезон в Норвегия беше, че трябва да бъда сред топ играчите в първенството. Да вкарам най-много голове, да направя най-много асистенции. Да бъда на високо ниво всяка седмица. Беше трудно. Играх в офанзивен отбор, който вкарваше много голове, въпреки че завършихме на осмо място в класирането".

"Получавах асистенции от Линдсет, когато беше там, но продължих да вкарвам и след идването му в ЦСКА. Беше трудна задача, но съм горд и щастлив, че успях да постигна това в моя първи професионален отбор", каза още атакуващият играч, а за финал назова целите си на стадион "Българска армия":

"Моята цел е да запиша същия сезон и тук. Затова съм привлечен тук, за да докажа, че мога да направя същото и в българското първенство. Да вкарвам много голове, да правя много асистенции, с които да допринасям за отбора. Имам високи цели, а знам, че и тези на ЦСКА са такива. По това си пасваме много добре".

*Още новини около ЦСКА ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички