Тобиас Хайнц говори за смяната на Ел Маестро със Стамен Белчев и събитията около ЦСКА


Тобиас Хайнц говори за смяната на Ел Маестро със Стамен Белчев и събитията около ЦСКА
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

5678 0

Тобиас Хайнц бе награден в понеделник за Играч на 28-ия кръг, в който неговият ЦСКА се наложи с 2:0 над Левски. Норвежецът вкара откриващото попадение на седми април и сега бива награден за приноса си. 

Хайнц бе награден

На норвежеца му се наложи да коментира горещата тема в българския футбол през последните часове - треньорската рокада на "Армията", след която екипът на Ел Маестро си тръгва за сметка на Стамен Белчев и компания.

Миналогодишното скандинавско попълнение коментира и събитията около ЦСКА - от изненадващата загуба от Пирин през уикенда до борбата за титлата с Лудогорец. Междувременно Хайнц изрази вяра, че със съотборниците му ще отстранят Ботев Пловдив по пътя към финала в турнира за Купата на България. 

Коментарът на Хайнц

"Благодаря Ви за тази награда. За мен беше странно как след такава хубава победа срещу Левски, ние загубихме от Пирин. Обяснявам си го с това, че когато играем силно срещу някой силен отбор, след това настъпва спад и губим от по-малък отбор. За съжаление се стигна до раздяла с треньора, при когото имахме и загуби, но постигнахме и някои много добри резултати. Съжалявам за раздялата с Нестор, но от днес започва ново начало за нас с новия треньор.

Наистина ситуацията за нас е трудна предвид това, че Лудогорец се намира на толкова точки пред нас. Въпреки това, ние не сме загубили желание за игра. Ще се стремим да играем добре. Във футбола се печелят и губят точки, надявам се да спечелим повече точки от Лудогорец, като не се знае какво ще се случи в плейофите.

Не го познавам добре, знам само, че е треньор на втория отбор и че някои играчи са работили с него при предишния му престой. Ще видим какви ще бъдат изискванията му към нас, защото предстоят важни мачове и ще трябва да постигнем добри резултати.

Не играх в последния мач срещу Ботев Пловдив, когато победихме с 4:0, което беше изненадващ резултат. Те имат силни футболисти и няма да ни бъде лесно. Има огромна разлика между това да играем вкъщи и на техен терен. Няма да ги подценяваме. Ние ги уважаваме, но ние сме ЦСКА и вярвам, че ще успеем да ги отстраним и да се класираме на финала.

"Да, сега имаме нов треньор, но групата от футболисти си остава. Със сигурност ще ни трябва време, за да свикнем с треньора, както и той с нас. Още днес видях, че има нова енергия в отбора. Когато идва нов треньор, той носи нова енергия на отбора и смятам, че това ще се случи и сега". 

Вижте при какво условие Стамен Белчев ще остане начело на ЦСКА след края на сезона!

Още: Два безславни периода, но Нестор Ел Маестро си тръгна с историческо постижение в ЦСКА

Новината за Нестор Ел Маестро накара Ники Кънчев да напише 2 изречения във Фейсбук

Легенда на ЦСКА критикува Нестор Ел Маестро и обясни защо футболисти и ръководители не харесват Любослав Пенев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички