Белчев срещу Ботев (Пд) с ЦСКА и срещу Белия: Чести срещи, но не и хегемония


Белчев срещу Ботев (Пд) с ЦСКА и срещу Белия: Чести срещи, но не и хегемония
Снимка: Lap.bg

4454 0

В неделната вечер стана ясно, че вторият престой на Нестор Ел Маестро в ЦСКА е приключил официално, за да започне третият такъв на Стамен Белчев в представителния тим. Досегашният наставник на "червения" дубъл ще направи своя трети дебют в полуфинала за Купата на България срещу Ботев (Пловдив).

Белчев начело на ЦСКА срещу Ботев (Пд)

Като треньор на столичния гранд Белчев има голям опит срещу "канарчетата". Той е извеждал "червените" точно 6 пъти срещу тях в двата си периода на "Българска армия" - веднъж през сезон 2016/17, четири през кампания 2017/18 и веднъж през 2020/21.

Белчев познава Ботев (Пд), но те често го затрудняват

Българският специалист обаче не може да се похвали с висока успеваемост срещу пловдивския клуб. Той е направил срещу тях 2 равенства, записал е 3 победи и веднъж е допуснал загуба. Поражението се случи в кампания 2017/18, когато ЦСКА отстъпи с 1:2.

И все пак, 2 от победите са специални

Две от трите му победи срещу "жълто-черните" обаче дават повод за самочувствие - веднъж "червените" бият с 4:1, веднъж - с 6:2. Общият резултат на ЦСКА с Белчев срещу Ботев е 14:7.

Стамен срещу Арда и Николай Киров

След мача за Купата идва ред на този от първенството срещу Арда (Кърджали). Наставникът е играл само веднъж срещу другия си бивш тим като треньор на ЦСКА. Това се случи през сезон 2020/21, а срещата завърши с равенство 1:1.

Новият наставник на "армейците" има богат опит и срещу наставника на кърджалии - Николай Киров. Общо като треньор той се е изправял 12 пъти срещу него, но статистиката му не е добра. Белчев е записал 6 загуби, 4 равенства и само 2 победи срещу Белия.

Цифрите на Стамен Белчев в ЦСКА 

Иначе, начело на "червените" той е записал 75 мача, в които е постигнал 44 победи, 22 ремита и 9 загуби. Средно на мач Стамен Белчев е спечелил 2,05 точки за ЦСКА. А ето как коментира Белчев пред Sportlive свършеното от него в дубъла. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички