Тибо Вион проговори за трудностите при адаптацията в ЦСКА


Тибо Вион проговори за трудностите при адаптацията в ЦСКА
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

1548 0

Защитникът на ЦСКА Тибо Вион разказа как се е стигнало до трансфера му при "червените" и какви трудности е срещнал при адаптацията си в българското първенство. Французинът коментира, че е приел веднага офертата на "армейците", защото не бива да се затваря вратата пред нито един отбор и още на следващия ден е пристигнал в София, за да договори контракта си.

"Що се отнася до инфраструктурата - клубът няма на какво да завижда на нито един отбор от Лига 2. Засега семейството ми остава в Метц, но следващата година определено ще дойдат при мен. В клуба има много чужденци - португалци, бразилци, нидерландци и французи. Говорим си на английски. Треньорът ни е българин. Когато говори пред отбора, един от неговите помощници превежда на английски, а друг на испански. Комуникацията е добра", коментира Вийон пред вестник "Нова република".

Бранителят допълни, че му е отнело много време да се адаптира, защото шампионатите на Франция бяха спрени през март миналата година, което е довело до загуба на игрова практика от страна на футболиста. Освен това проваленият трансфер на Вийон в Хъл Сити го е оставил без отбор, преди да облече екипа на ЦСКА.

А ето причините Алън Пардю да е в ЦСКА. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички