Тежък съперник, но с един голям проблем: Отлични новини за ЦСКА в Европа


Тежък съперник, но с един голям проблем: Отлични новини за ЦСКА в Европа
Снимка: CSKA.BG

14455 0

След само седмица българският гранд ЦСКА стартира европейската си кампания през този сезон, като в Лига на конференциите среща румънския Сепси от скромния  Сфънту Георге - град с по-малко от 60 хиляди души население. 

Въпреки че е основан едва през 2011 година, отборът е част от елита на Румъния в последните няколко години, а през последните 2 дори спечели Купата на страната на няколко пъти. 

Саша Илич има едно

Когато беше изтеглен жребият за ЛнК, Сепси беше определен като един от най-тежките съперници, които можеха да се паднат на ЦСКА, но отборът има сериозен проблем, който поне към момента изглежда, че не може да реши. 

Съперникът на ЦСКА е "скаран" с отбелязването на голове

През сезон 2022/23 Сепси беше 3-тият най-резултатен отбор в румънския елит, но изглежда "магията" в нападение е изчезнала за отбора от Сфънту Георге, сочи проучване на Sportlive.bg.

В 3-те контролни срещи, които отборът на Ливиу Чоботариу отбеляза едва 2 гола и допусна 2 поражения в 3 мача, включително от ЦСКА 1948 с 1:3. 

Сепси вече изигра и два официални двубоя - един за първенство и един за Суперкупата на страната, като беше вкаран само 1 гол от страна на носителите на Купата. 

Защитата на ЦСКА е допуснала само 2 гола в последните 6 мача

Една от големите причини за головата немощ на Сепси е фактът, че клубът беше напуснат от Александру Тудорие. Той беше голмайстор №1 през миналия сезон на тима с 11 гола в първенството, но през лятото напусна в посока Саудитска Арабия, където ще играе за Ал-Адала. Имаше спекулации, че нападателят може да се озове и в Левски. 

Основният асистент на тима през миналия сезон - Аднан Аганович, "чукна" 35-годишна възраст, а в официалните мачове е изиграл само 11 минути до момента (заради контузия, получена във финала за Суперкупата). 

Нападатели извън форма "плашат" ЦСКА в Европа

Останалите основни реализатори на тима пък не са във форма. Мариус Стефанеску влезе в страхотна форма през април тази година, когато вкара 5 гола в 7 двубоя, но оттогава насам е отбелязал само 1 гол и нито един в последните 4 мача. 

Павол Сафранко, който беше титуляр в последните два официални мача на Сепси, е в серия от 19 мача без гол (включително приятелски срещи). 

Всичко изброено до момента, заедно с отличното представяне на ЦСКА под ръководството на Саша Илич в дефанзивен план, означава, че "червените" могат да разчитат на сериозно предимство преди старта на кампанията си в Европа. 

31-кратният шампион на България приема сериозно европейската си мисия през този сезон. За това свидетелства и фактът, че клубът е отказал огромна оферта за един от най-важните си футболисти за 2023 година

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички