"Така играхме едно време": Легенда на ЦСКА се захласна по представянето на отбора


"Така играхме едно време": Легенда на ЦСКА се захласна по представянето на отбора
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

3232 0

Една от най-големите легенди в историята на ЦСКА - Аспарух Никодимов, сподели мнението си относно актуалната ситуация при "армейците".

Знаменитият бивш футболист и треньор на 31-кратните шампиони изрази възхищение от промяната в отбора след завръщането на Нестор Ел Маестро на треньорския пост. Най-големи заслуги за това той отдаде именно на наставника.

Единственият българин, участвал в полуфинали на Купата на европейските шампиони като играч и наставник, дори направи съпоставка между настоящия състав на "червените" с такива от миналото.

Как видя Паро успеха над Локомотив Пловдив?

"Победата беше най-важна, но е много радващо, че тя дойде с много силна игра. Вече се оформя ядро от основни футболисти, отборът се обиграва и много ми хареса видяното, особено през първото полувреме. Така трябва да изглежда ЦСКА! След почивката тактически позабавиха темпото, но дори и тогава изпуснаха да вкарат още няколко гола. Тотално надиграха съперника по всички показатели", започна Аспарух Никодимов пред "Тема Спорт" и продължи, отдавайки заслуженото на Нестор Ел Маестро.

"Естествено, че трябва да е треньорът, щом има такова подобрение, и то за кратко време. Успя да овладее съблекалнята и да предаде вижданията си на футболистите. Браво и на него, и на отбора.

Няма как да се отдели едно нещо. Зависи и от промените в състава, които направи, и от тактиката, темпото, начина на тренировки. Много са компонентите. Психиката също е доста важна. Може би той по различен начин говори с играчите, спрямо предишните треньори. Работата на наставника далеч не е само да излезе и да каже състава и това си личи. Явно, че на Ел Маестро досега му се получава и е сплотил отбора", добави той, коментирайки положителната промяна при "червените".

Какво се крие зад преобразяването?

"Много ми харесаха динамиката и агресията. Бяхме позабравили ЦСКА да е толкова активен в противниковото поле. Най-вече през първото полувреме, но и през второто. Те правилно си проведоха целия мач. Вдигнаха рано темпото, създадоха куп ситуации, вкараха два гола, можеха да са още поне два-три и почти си бяха свършили работата още на почивката.

Така и трябва да бъде! Това вече е ЦСКА! Така беше едно време, така трябва да е и сега. Времената са различни, но наследниците все пак трябва да вземат нещо от предишните поколения", каза още Паро. Той обърна внимание и на предстоящото "Вечно дерби" срещу Левски.

"Тези 5 победи трябва да се забравят моментално. Нужно е да подходят все едно, че това е първият мач след кризата и тепърва предстои да се доказват. Знаем, че това е най-големият празник на българския футбол. Събира се много публика, има страхотна атмосфера. Така че това е мачът, другите вече са без значение. Единствено трябва да си спомнят добрата игра от предишните двубои, за да продължават по този начин

Лошото е, че не всички знаят какво е това дерби и нямат самочувствието да го изиграят на ниво. Постоянно идват и нови футболисти, това също не помага. Но тук е ролята на треньора - да ги подготви максимално добре за това, което ги очаква. Ел Маестро вече е участвал в мач с Левски, знае какво представлява и това му е в плюс. Ако успее да накара отбора да играе по същия начин, както през първото полувреме срещу Локо Пловдив, 100 процента ЦСКА ще победи. Даже и Лудогорец не може да го спре, ако играе така", завърши Аспарух Никодимов.

Същевременно ВИДЕО от "червената" съблекалня на полувремето срещу Локо Пловдив разкрива истинската страст, с която Ел Маестро работи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички