Сънди: Изживявам върха в кариерата си в ЦСКА


Сънди: Изживявам върха в кариерата си в ЦСКА
Снимка: БГНЕС

1826 0

Халфът на ЦСКА Стивън Сънди в интервю за "Тема Спорт" сподели интересни подробности около своята кариера. Нигериецът признава, че е бил на крачка от преминаване в английската Висша лига, като е изкарал проби в два отбора там. Сънди говори и за състоянието на българския футбол.

Стивън, играл си в доста отбори в Испания, но на кое място си се чувствал най-добре? И смяташ ли, че ЦСКА е върхът в кариерата ти досега?

- Беше ми хубаво в Испания, но точно в момента в ЦСКА наистина изживявам върха в кариерата си, защото усещам, че на сто процента разчитат на мен.

Защо заигра като вътрешен халф?

- По препоръка на треньорите ми в началото на моята кариера. Те прецениха, че в тази зона ще пасна най-добре и ще бъда най-полезен.

Бил си на проби в Англия, защо обаче не се осъществи твое преминаване там?

- Имах възможността да заиграя на Острова преди 4-5 години. Тогава бях на проби в два отбора - Блекпул и Портсмут. Те бяха във Висшата лига по онова време. Но не успяхме да се договорим за личните ми условия. Агентът ми също правеше спънки и в крайна сметка преминаването ми там пропадна.

Дълго време си собственост на Валенсия, но те преотстъпват в други отбори. Дори влизаш в известен конфликт с популярния треньор Унай Емери, който така и не ти дава шанс за изява. Защо се стигна до такава ситуация?

- Тъкмо се бях върнал от наем, когато Емери пое отбора. Той вече си беше направил сметката кои играчи иска в състава и аз не попадах сред тях. Нямаше сериозен конфликт, но беше неприятна ситуация за мен.

От кой треньор си научил най-много?

- Работил съм с доста различни треньори и всеки един от тях е имал различни идеи и разбиране за футбола. Така че съм научил по нещо от всички. Натрупаното като знания ми е помогнало много и продължава да ми помага.

Вече точно една година си в България. Има ли нещо, което не ти харесва в местния футбол?

- Има доста трески за дялане, но като че ли най-големият проблем са терените и цялостната инфраструктура на стадионите в България. Има огромна нужда от инвестиции в тази сфера, тъй като положението е доста тежко на някои места. Дори водещ отбор като ЦСКА няма нормална база, какво остава за по-малките клубове.

Намирате се на три точки пред Лудогорец, който безспорно е най-могъщият клуб като финансови средства и организация. Смяташ ли, че въпреки това ЦСКА ще задържи първото си място?

- Намирам се в най-престижния и успешен клуб в България и е ясно какви трябва да са целите пред него. Мога да кажа, че в ЦСКА сме здраво стъпили на краката си и знаем какво искаме да постигнем. И го правим стъпка по стъпка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички