Стефан Николич: Вярвам, че ще върнем старата слава на ЦСКА


Стефан Николич: Вярвам, че ще върнем старата слава на ЦСКА

1730 0

Стефан Николич е звездата в зимната селекция на ЦСКА. Черногорският нападател идва със сериозна визитка, като до момента има две титли на Румъния с екипа на Стяуа. Той обаче се е забърквал и в куп скандали, а заради един пиянски е бил изритан от „Генча". За последно Николич бе част от корейския Инчеон, който напусна през април 2014 г. Оттогава таранът няма официален мач. Той говори пред Нова ТВ за всичко интересно около своята кариера, както и за случващото се в ЦСКА.

Стефане, ще се представиш ли с няколко думи?

- Аз съм Стефан Николич (смее се). Подписах с ЦСКА за 1,5 г.

Какво знаеш за този клуб?

- Знам, че ЦСКА е голям клуб с големи традиции. Щастлив съм, че съм дошъл в толкова голям клуб. Надявам се да постигнем добри резултати през пролетния полусезон и да спечелим титлата.

Ще разкажеш ли малко повече за кариерата си?

- Започнах с футбола в моя роден град Никшич. След това преминах в ОФК Београд, а оттам в белгийския Лиерс, където изкарах 3 години. Последва трансфер в Поли Тимишоара, след това в Стяуа. Преди да дойда в ЦСКА, бях част от корейския Инчеон.

Вече близо месец си в ЦСКА. Как се чувстваш в новия си отбор?

- Отпреди да дойда в ЦСКА се познавам с капитана Валентин Илиев, който игра в Стяуа с мен почти повече от година. Знам и за Неманя Милисавлевич. Всички мои колеги ми помагат да се адаптирам по-бързо.

Играхте контрола със Стяуа, като ти пропусна няколко положения...

- За жалост още не съм в оптимална форма и заради това пропуснах няколко положения. Надявам се обаче тези пропуски срещу Стяуа да се превърнат в голове в първенството.

Какъв тип нападател си ти - с глава ли си по-добър или с крака?

- Аз обичам топката да е в краката ми. Но, разбира се, доста добре се справям и с глава, тъй като съм висок 194 см.

Как би коментирал битката за титлата с Лудогорец?

- Със сигурност имаме голям шанс да станем шампиони, тъй като водим с 3 точки пред Лудогорец. Борбата ще е тежка, в това няма съмнение, защото те са един много добър отбор. Но нашите играчи също са силни. Притежаваме един отличен състав, с футболисти, които имат страхотни качества. Треньор ни е Стойчо Младенов. Очаква ни здрава борба за титлата с Лудогорец. Вярвам, че ще спечелим трофея и ще върнем старата слава на ЦСКА.

Лесно ли се работи със Стойчо Младенов?

- Той е един много амбициозен човек, който винаги изисква максимума. Невероятен професионалист, който знае какво точно иска от нас. Ние се трудим, за да направим това, което той желае.

Какво знаеш за другите български отбори?

- Знам ги водещите български клубове, но Лудогорец ни е основният съперник за титлата. За момента само те са на нашето ниво.

Би ли направил сравнение между агитките в Черна гора и тази на ЦСКА?

- В Черна гора няма много фенове, защото стадионите ни са малки. На мачовете на моя роден отбор - Сутиеска Никшич, идват около 1000-1500 човека. Аз знам, че привържениците на ЦСКА са много повече и много верни. Като футболист на Стяуа съм се изправял срещу ЦСКА в България и помня каква беше атмосферата. Беше супер. Знам, че ще има големи празненства, ако спечелим титлата.

С колко гола искаш да завършиш този сезон?

- Не е важното да вкарвам голове, а да помагам на отбора. Трябва да вземем титлата, като няма значение кой бележи попаденията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички