Сънародник на Холанд или на Дрогба: Кой ще бъде заместникът на Жорди Кайседо в ЦСКА?


Сънародник на Холанд или на Дрогба: Кой ще бъде заместникът на Жорди Кайседо в ЦСКА?
Снимка: Cska.bg / колаж: SportLive

1943 0

ЦСКА избира между двама играчи за заместници на напусналата звезда на тима Жорди Кайседо. Това са 30-годишният норвежец Торгейр Бьорвен, за когото информира "БТА" и 27-годишният котдивоарец Дауда Бамба, за когото разкрива "Спортал". 

Според изданията, ръководството на "червените" е в напреднали преговори с офанзивните футболисти.

Бьорвен към този момент е собственост на турския Газиантеп, който завърши на 15-о място изминалия сезон в турската Супер лига. Скандинавският таран беше привлечен в тима през миналото лято за 350 хиляди евро от съперника в местното първенство Анкарагюджю. Той обаче не успя да се утвърди в състава на старши треньора Ерол Булут, записвайки едва 200 игрови минути без да се разпише в нито един от 16-е си мачове като резерва.

Нападателят има отбелязани 103 попадения в професионалната си кариера, като е играл за отборите на Од Гренланд, Волеренга, Твенте, Бран, Розенборг и Анкарагюджю.

Втора опция пред ръководството на 31-кратния шампион на България се явява Дауда Бамба. Голмайсторът от Кот Д'Ивоар до края на изминалия сезон също се подвизаваше в турския елит. 

Бамба, подобно на Бьорвен, също разполага с норвежки паспорт. Той може да се състезава както на върха на нападението, така и по крилата.
През изминалата кампания играчът има изиграни 32 мача с екипа на Алтай, в които записва 7 гола и 1 асистенция.

През цялата си професионална кариера африканският футболист към момента има на сметката си 243 срещи, 85 попадения и 27 асистенции.

Опциите пред родния гранд са ограничени, а отговорните фактори на "Българска армия" ще трябва да решават възможно най-бързо кой ще бъде перфектният заместник на вече бившия голмайстор Жорди. 

Вижте още: Жорди Кайседо побърза да похвали новия си клуб, разкри целта си

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички