Стойчо отдавна е цар на ключовото правило на Моуриньо


Стойчо отдавна е цар на ключовото правило на Моуриньо

1900 0

Вратата на Сектор "Г" се отвори широко за новата глава в "червената" митология - самият Жозе Мoуриньо лично е предоставил своята тренировъчна методика на Стойчо Младенов. Двамата са семейни приятели от години и затова Специалния веднага е откликнал на молбата на Екзекутора да му предостави шифъра си. Ето това вече е специално и означава принадлежността към отделно, ВИП футболно общество.

Но каквито и схеми, минути и упражнения да са записани от Мoуриньо и помощниците му Руи Фария и Стив Холанд, в шампионския код на Мага от Сетубал ключов е деветият бал. А именно - вдигането на вълнението. Мoуриньо е обичал постоянно да повтаря, че основният мотив в неговото агресивно поведение (на терена, по време на пресконференцията и дори на улицата, щом стане дума за най-великата игра) е „да се отнеме напрежението от футболистите и изцяло да се поеме от треньора". На тази тема обаче нашият Стойчо може да изнесе солова лекция.

Защото за Младенов изгряването на слънцето във всеки един ден е повод да се започне война - своя, семейна, клубна. Всъщност тези три понятия се сливат в четирите букви ЦСКА, на които Стойчо принадлежи (негов цитат). Затова колкото километри да ги делят и колкото превратности да има в кариерите им, Моуриньо и Младенов си остават една марка ММ, която ги е свързала още във Витория Сетубал по времето на състезателните години на футболист №1 на България за 1983-та.

Сега пък нишката между ЦСКА и Челси я прокарва Тони Силва, който е дишал пропития от Моуриньо въздух по време на престоя си в Академията на "сините" от Лондон. Въобще - когато някой реши да открие прилики между двамата, със сигурност може да стигне до 4-5.

Истината е, че в живота по-ценно от контактите няма. Ясно е, че Борис Галчев няма да стане за два дни Неманя Матич, ако почне да тренира като него. Но едно е да отидеш на станалия модерен у нас стаж в някой западен гpaнд, примерно Челси, друго е да вдигнеш телефона и да кажеш "Жозе, би ли ми, дал плана си за подготовка". Ето тази "червена линия" вече е вътрешна...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички