Стойчо Младенов: Не искам раздяла с Буш, Карачанаков да е по-постоянен!


Стойчо Младенов: Не искам раздяла с Буш, Карачанаков да е по-постоянен!

1364 0

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов говори по селекцията на тима на заминаване за лагера в Турция. Той разкри, че в отбора има вече двама нови играчи и ще се търсят само свободни агенти, тъй като няма пари, за да плаща за трансфери.

"На този етап не можем да плащаме трансферни суми, затова се насочваме към свободни агенти. Всички добри футболисти са обвързани с договори. Например – Огнянов и Пламен Крумов – искахме да ги вземем през лятото, но нямахме пари", разкри специалистът.

Днес с отбора замина и анголският халф Амансио Фортеш.

"За вратаря вече знаете /Ясин Ел Харуби, който е на проби от Верея/, Амансио Фортеш ограе като офанзивен халф, както и по крилата. Дава ни доста опции, можем да го използваме по целия фронт на атаката, надявам се да се адаптира бързо, за да имаме алтернатива на Фелипе", коментира Младенов.

Той разкри, че се работи по привличането на един или двама централни нападатели. Един се очаква да пристигне на проби, а с друг преговарят. Ще се търси и нов ляв бек. Той самият е против раздяла с голмайстора на отбора Серджиу Буш.

"Не искам да се разделям с когото и да било, особено с голмайстора си.Няма да продаваме на всяка цена. Ако офертата е приемлива и добра, тогава ще се стигне до сделка. Който и да продадем от основните хора, шансовете ни за първото място ще намаляват. Още повече голмайсторът на отбора. Нямаме алтернатива, освен Орелиен. В края на първия полусезон загатна за качествата си", каза още треньорът на "червените".

Стойчо не пожела да коментира напусналия отбора Антон Карачанаков, но все пак каза за него няколко думи. "Не искам да го коментирам, само мога да съжалявам. На 22 години с големи качества, така че му пожелавам успех. Бих му дал само един съвет – да бъде по-постоянен".

Треньорът на първия в класирането разкри, че Апостол Попов не е успял да си намери отбор в чужбина и остава на "Армията".

"Футболист е на ЦСКА и продължава да бъде такъв. Дадохме му възможност, ако може да си уреди отбор в чужбина,не успя. Сега ще трябва да забрави за тази авантюра и да се бори за мястото си в отбора", разкри той.

Наставникът призна, че има забавяне на заплатите на юношите и разкри за какво са били повикани те.

"Има забавени заплати към тях. Ръководството го знае, ще направи всичко възможно да ги изплати. Извикахме ги да разговаряме за евентуално преотстъпване. До петък ще имаме яснота за футболистите, които ще преотстъпим. А другите, които не преотстъпим, ще дойдат на подготовката в Турция", обобщи той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички