Стойчо Младенов: Карачанаков избяга, точно преди да стане несменяем титуляр


Стойчо Младенов: Карачанаков избяга, точно преди да стане несменяем титуляр

1565 0

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов накара беглецът Антон Карачанаков да си скубе косите за това, което направи. Наставникът на "червените" разкри, че крилото е напуснало отбора заради неизплатени заплати точно в момента, в който е бил пред получаване на титулярно място за постоянно.

"Когато мислехме, че той е готов да бъде несменяем титуляр в ЦСКА, той прибягна до нещо, за което сигурен съм ще съжалява цял живот. Димитър Пенев беше казал една приказка за младите – да бързат бавно. И е много правилно", коментира Младенов пред клубната телевизия на ЦСКА.

Той отговори и на обвиненията на младия футболист, който преди няколко дни се оплака, че му е било обещано да играе в последните за 2014 година официални мачове - срещу Черно море и Локомотив (Пловдив), за да си издейства трансфер, но обещанието не е било спазено.

"Искал повече минути да играе. Ма тука не става въпрос за искане. Това не е пазар да отидеш да си купиш един килограм картофи или два килограма картофи. Тука сам трябва да си извоюваш тази позиция. На никой не даваме, не харизваме титулярно място. На никой. Когато има равнопоставеност, когато всички се трудят и всеки един дава максимума от себе си ... Днес сме направили индивидуален анализ на всеки футболист и ще им го раздадем да видят през сезона какво са направили. Това е ясната и точната картина за всеки един състезател - кой е бил полезен, кой не е бил", коментира разпалено Стойчо.

"Ние не сме глупави, не сме аджамии, не сме слепи, виждаме много добре. Да, имаме футболисти с много добри качества от младите, но това, което до този момент правят, не е достатъчно", добави той.

Младенов заяви, че именно той е треньорът, дал шанс на Карачанаков в ЦСКА, а когато е дошъл на "Армията", предшественикът му не е залагал на крилото.

"Имах възможността да го подкрепям и морално, и във всяко едно естество и при контузията. Имах търпението да се възстанови, да започнем да го подготвяме, да изграждаме определени качества у него", посочи треньорът.

Стойчо Младенов призова журналистите да спрат да шумят по темата за неговото зачеркване на кадрите на клуба.

"Наблюдавам от известно време една тенденция, която почва да става банална. Само в ЦСКА се говори за юноши, само в ЦСКА се говори за българи, че трябва само такива да играят. Защо не се говори и за другите клубове – защо не се говореше миналата и по-миналата година за Ботев, за Лудогорец, защо не се говори в Литекс, в Славия... само в ЦСКА чешем една и съща рана, което мисля, че не помага. В един момент излиза, че се налага ние да ги налагаме и да ги прави футболисти, пък те дали искат, това е друг въпрос. Нека медиите да оставят тази тема, по този начин само се пречи", призова Младенов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички