Стойчо Младенов: Ако бяхме по-спокойни, щяхме да спечелим


Стойчо Младенов: Ако бяхме по-спокойни, щяхме да спечелим
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3290 0

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов говори след мача с Арда Кърджали, завършил 2:2. Той заяви, че нервността и неувереността са основна причина за точката. Според Младенов "армейците" имат нужда да надграждат.

"Успяхме, наистина добре реагирахме и успяхме да спечелим точка, но не бяхме дошли за тая точка. Колкото повече говорим за титла, толкова повече има напрежение. Те трябва да свикнат, че ЦСКА играе за победа и гони първото място. Ако това напрежение идва в повече, значи трябва да анализираме нещата"

"Ние трябва да вземем със самочувствие, да бъдем уверени в своите качества и качествата на отбора и да показваме това, което бяхме запланували. Много брак в средата на терена и отпред, това последно докосване е проблемът в този момент. Имахме възможност още първите минути да отбележим гол. Тая нервност идва в повече. Може да преценим до края на годината кой издържа на такова напрежение и кой не издържа"

"Много ни липсват тия креативни халфове, които знаят как да успокоят играта, това преливане в халфовата линия, човекът, който може да отиде на върха на атаката липсва. Без креативен халф сме лесно разгадаеми", смята Младенов.

"В тоя мач имаше много "ако", наистина. В края на краищата ако беше станало така, ако беше се задържала топката по-трайно. Прибързахме в почти всички ситуации, всичко това нещо би трябвало да е малко по-различно. Ако бяхме по-спокойни, щяхме да спечелим"

"Ще направим всичко възможно от психологическа гледна точка да въздействаме на увереността на състезателите и всеки да стигне лимита на своите възможности. Доколко този лимие висок вече в края на шампионата ще преценим има ли капацитет този отбор да надделее над Лудогорец. С отбори като Арда не бяхме убедителни 15-20 мин, това не се случи, не се получи. Много брак, което оказа изключително влияние"

"Ние трябва да надграждаме. Зимата да надградим, лятото да надградим, а не да треперим в един мач срещу Арда. Надявам се да се мобилизираме, пълна мотивация за следващия мач, пък пролетта да му мислим", каза Стойчо Младенов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички