Жорди Кайседо спаси ЦСКА в невероятна драма в Кърджали (ВИДЕО)


Жорди Кайседо спаси ЦСКА в невероятна драма в Кърджали (ВИДЕО)
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

6520 0

Арда и ЦСКА завършиха наравно 2:2 в отложен двубой от втория кръг на Първа професионална лига. По този начин "армейците" не успяха да спечелят четвърто поредно гостуване в елита и пропуснаха да се доближат на 3 точки от лидера в класирането Лудогорец.

Кърджалии поведоха в резултата след като в 31-ата минута Тонислав Йорданов беше точен от дузпа. В самия край на първото полувреме Жорди Кайседо с глава изравни резултата. И двата тима имаха своите положения през първата част, като отправиха по 3 точни удара. Кърджалии разчитаха главно на Спас Делев да завършва атаките, като нападенията им минаваха предимно по левия фланг.

В 53-ата минута Спас Делев падна в наказателното поле след единоборство с Мено Кох. Дузпа обаче не беше отсъдена. В 56-ата минута появилият се като резерва за Арда Иван Коконов стреля от далечна дистанция и не остави никакви шансове на Димитър Евтимов за 2:1.

След като допусна гол ЦСКА взе превес в срещата, като Баи и Кайседо опитваха да създадат положения. Ударите им обаче не попадаха в очертанията на вратата. "Армейците" владееха топката в 60% от времето през втората част. Арда можеше да стигне и до трети гол, като Спас Делев пропусна сериозни положения. Все пак в добавеното време на срещата Жеферсон от корнер намери Кайседо, който донесе точката за ЦСКА.

ЦСКА е втори в класирането с 37 точки, докато Арда има 22 и е на деветото място. За кърджалии годината приключва, докато за ЦСКА предстои изиграване на отложения мач с Лудогорец.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първият удар дойде във втората минута, когато Жеферсон стреля от границата на наказателното поле. Изстрелът беше прекалено неточен. В 4-ата минута Спас Делев опита да излезе на стрелкова позиция, но извърши нарушение в атака. Давид Кики минута след това извърши солова акция и Юрген Матай го спря.

Още в следващата атака Жорди Кайседо опита прехвърлящ удар и нацели горната греда. Първа по-сериозна опасност пред вратата на Арда!

в 7-ата минута Йомов опита центриране отдясно и спечели корнер. Не последва нищо опасно от ъгловия удар. Домакините опитваха да контраатакуват предимно отляво чрез Кики и в 11-ата минута спечелиха нов корнер.

В 13-ата минута Мазику проби отляво и подаде към Баи, който стреля над вратата. В 16-ата минута Илия Юруков получи жълт картон за симулация в наказателното поле. 

В 22-ата минута Спас Делев имаше добра възможност за гол, но ударът му от малък ъгъл не се получи. Беше вдигнат и флаг за засада.

31' - 1:0! В 28-ата минута Спас Делев беше фаулиран в наказателното поле. Нападателят на Арда получи травма и VAR трябваше да се намеси, за да се определи дали Делев е бил в положение на засада, или не. В крайна сметка беше отсъдена дузпа и зад топката застана Тонислав Йорданов. Гол!

В 37-ата минута момчетата на Стойчо Младенов отново опитаха атака по левия фланг, но центрирането беше пресечено. "Армейците" достигнаха до корнер в 38-ата минута и Иван Тилев изчисти центрирането. Той поде контракатака и опита пас към Светослав Ковачев, който не стигна адресата си.

В 43-ата минута Димитър Евтимов спаси далечен удар и кърджалии стигнаха до корнер. Защитата на ЦСКА се справи с тази опасност.

45' - 1:1! ЦСКА възстанови равенството, след като Хамза Чатакович центрира от пряк свободен удар. Жорди Кайседо се извиси над всички с глава и "армейците" изравниха!

В добавеното време на срещата Карло Мухар стреля опасно и Иван Караджов трябваше да се намеси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В първите минути на втората част ЦСКА използва висока преса срещу съперника си и затрудни излизането на Арда от собствената му половина. В 53-ата минута Спас Делев отново беше фаулиран в наказателното поле от Юргей Матей. Дузпа не беше отсъдена.

56' - 2:1! Появилият се като резерва Иван Коконов стреля от далечно разстоение и не остави шансове на Димитър Евтимов!

В 59-ата минута Стойчо Младенов реагира и пусна в игра Калоян Кръстев и Яник Вилдсхут, за да усили позициите си в нападение. В 61-ата минута Жеферсон центрира отляво на главата на Томас Лам, чийто удар излезе в аут.

Три минути след това Вилдсхут стреля опасно към вратата на Иван Караджов. Баи центрира от корнер и топката се размина с всички в наказателното поле. В 67-ата минута Спас Делев беше изведен отляво, но ударът му мина много далеч от целта.

В 72-ата минута Яник Вилдсхут стреля и ударът рикошира в Алекс Петков. Останаха съмнения за игра с ръка, като по-скоро ударът срещна тялото на футболиста на Арда.

В 76-ата минута "армейците" стигнаха до корнер. Жеферсон центрира към Кайседо и ударът на еквадореца излезе в аут. Три минути по-късно Кайседо отклони към Баи, който стреля безуспешно.

В 81-ата минута Арда можеше да вкара и трети гол като Спас Делев стреля опасно и ударът му мина над вратата. В 84-ата минута Бисмарк Чарлс влезе в игра за ЦСКА на мястото на Йоан Баи.

90+2' - 2:2! Жеферсон центрира от корнер и Жорди Кайседо с глава беше безпогрешен, за да спаси мача за ЦСКА!

СЪСТАВИ:

Арда: 12 Иван Караджов , 8 Милен Желев , 9 Спас Делев , 10 Светослав Ковачев , 18 Слободан Рубежич , 24 Алекс Петков , 25 Енагнон Кики, 33 Иван Тилев , 70 Христо Иванов , 77 Илия Юруков , 98 Тонислав Йорданов

ЦСКА: 25 Димитър Евтимов , 15 Тибо Вион , 2 Юрген Матей , 29 Томас Лам , 18 Брадли Мазику , 11 Хамза Чатакович , 24 Карло Мухар , 7 Йоан Баи , 10 Георги Йомов , 9 Жорди Кайседо , 3 Жеферсон Телес

ПРЕДИ МАЧА

Двата тима вече изиграха два мача помежду си през този сезон. В края на октомври "армейците" елиминираха Арда от турнира за Купата на България с 2:0. След това "червените" спечелиха с 2:1 в шампионата с голове на Жорди Кайседо и Брадли Мазику.

Добрата новина за Стойчо Младенов е възстановяването на Георги Йомов. Крилото отсъстваше срещу Черно море след като получи контузия в мача с Рома. Въпреки това се очаква отдясно отново да стартира Йоан Баи, който се представи на ниво срещу Черно море. Отдясно вместо наказания Иван Турицов ще е Тибо Вион.

Арда загуби всяко от последните си 3 гостувания и се намира на 9-то място в класирането. За тима на Славко Матич отсъства наказаният Милен Стоев, но Алекс Петков се завръща в състава.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички