Стоян Орманджиев разкри бъдещето на Саша Илич и даде яснота около предстоящата селекция на ЦСКА


Стоян Орманджиев разкри бъдещето на Саша Илич и даде яснота около предстоящата селекция на ЦСКА
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6933 0

Изпълнителният директор на ЦСКА - Стоян Орманджиев, даде обширно интервю пред колегите от "Dsport", в което обяви дали "армейците" ще се разделят със Саша Илич и даде яснота около предстоящата лятна селекция за "червения" клуб.

Емоционалният сезон и работата на Орманджиев в ЦСКА

"В крайна сметка преживяват се тези неща, но е много тежко, защото беше много емоционален и напрегнат сезонът. В по-голямата част от него бяхме и на първо място. Два мача преди края държахме съдбата си в своите ръце, но за съжаление не успяхме да изпълним основната си цел – да станем шампиони. Въпреки че имаше много положителни нещо по време на сезона, в крайна сметка, когато не си спечелил трофей или Купата, няма как да кажеш, че си свършил работата, когато говориш от името на ЦСКА", сподели Орманджиев.

"Включих се в движение в този емоционален и луд сезон. Бързо свикнах, а и нямах голям избор, защото важните мачове идваха един след друг. Още след първите двубои напипах ритъма, но много исках още през първата година да се поздравим с трофей, но за съжаление, не се случи. Никога не казвай никога, имаме прекрасната основа да надградим".

"Много се изговори за страничните фактори, но на мен ми иска да гледаме нашата градинка. Самият факт, че два кръга преди края държахме съдбата си в нашите ръце и там за мен изпуснахме титлата. Тези двубои с преките конкуренти, аз си мислех, че там можем да вземем необходимата преднина и да влезем в плейофите с едни гърди напред".

Бъдещето на Саша Илич

"Никога не е стояло на въпрос дали Саша Илич остава или не. Той си има договор, а и ние сме много доволни от него. Успя да изгради един прекрасен колектив в отбора. Изключително лесно се работи с него и с неговия щаб – имат манталитета на победители такъв, какъвто подхожда на ЦСКА. В началото на сезона имаше бойкот на феновете, отборът не показваше най-доброто си лице, а виждате в края на кампанията всички бяхме като едно цяло. Бяхме толкова близо до постигането на целта. Въпреки негативния развой, всички приключихме сезона като едно цяло", категоричен е Орманджиев.

Предстоящата лятна селекция

"Процесът на селекция е много е дълъг, а дори трансферният прозорец не е отворил, но ние имаме няколко футболисти с изтичащи договори. Предстои с много такива да преговаряме, защото са под наем с опция за откупуване. Разбира се, ще се опита да надградим над състава, който исмаме. За да станем шампиони и да имаме добри резултати в евротурнирите, то трябва определено да вдигнем класата и нивото във всяка една от зоните на терена", каза още управникът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички