Стивън Ло разкара Лупи и ЦСКА


Стивън Ло разкара Лупи и ЦСКА

4650 0

Край с мечтите ЦСКА да изплува от финансовата тиня, в която тъне от години! Китаецът Стивън Ло, който уж щеше да налива милиони в "армейския" клуб, отсвири партньора си Александър Томов-Лупи. Това съобщи за "Уикенд" източник от "Армията". Причината е прозаична: Сашо Апашо заблудил милиардера, който искаше да строи огромен развлекателен комплекс между София и Елин Пелин.

Сашо Апашо се издънил пред Стивън Ло в характерния си стил - да обещава невъзможни неща. Босът на ЦСКА уж гарантирал пред китаеца, че ще му уреди да закупи парцел от 300 декара, където трябвало да бде разположена част ок комплекса. Уж уредил работата, уж я опекъл отвсякъде, но в един момент всичко пропаднало. Оказало се, че реституционни претенции към въпросните земи имат една камара наследници.

Лупи се изложил и с летището до близкото село Лесново, разправят още от обкръжението му. То е за малки самолети, каквито ползват баровците. Стивън Ло искал да вземе летището, за да кацат там най-големите богаташи, които ще посещават комплекса. Само че и това не станало. А господин Ло вече бил налял към 3 милиона лева по проекта и това го вбесило окончателно. Още повече, че властите в София му отказали български паспорт. В крайна сметка китаецът теглил една майна и зарязал всичко.

Лупи пък се оказал в небрано лозе, тъй като от половин година прави сметки да финансира ЦСКА с парите на Стивън Ло. В момента Сашо Апашо няма пукната стотинка, а футболният клуб разчита на парите на оръжейния търговец Петър Манджуков и сина му Ивайло. Дотук Манджукови са дали на ЦСКА над 2 милиона лева. Повечето от тях заминаха да се плаща по лиценза на отбора, с другата част било платено на играчите. "Ако и Манджукови престанат да дават пари, с ЦСКА е свършено. Има още един мониторинг на УЕФА през пролетта, когато окончателно ще се разбере дали клубът ще получи право да играе в европейските турнири", разясниха от "Армията". В момента отборът върви отлично, води класирането в "А" група. като нищо може да завърши първи и да получи право да рита в Шампионската лига. Само, че без лиценз няма даго пуснат там. Същото стана през 2008 година, когато Томов не беше платил над 800 000 лева данъци и запалянковците го изгониха с камъни.

САШО АПАШО ПРОСИ ЗАЕМИ С МЕНТЕ ТРАНСФЕР НА БУШ

След оттеглянето на Стивън Ло на първо време Александър Томов разчитал да закърпи положението с продажби на играчи. От известно време Сашо Апашо пуска слухове, че Борусия (Дортмунд) е готов да извади 2,5 милиона евро за румънския нападател на ЦСКА Серджиу Буш.

"Томов нарочно разпространява тази мълва и я пуска по вестниците. Ходи да иска заеми за ЦСКА, като залъгва хората, че след продажбата на Буш ще върне парите. Никой обаче не му се връзва", казват още от "Армията".

За Буш дотук имало само една оферта за 1,4 милиона евро от втородивизионния италиански Бреша. Лупи обаче и за тези пари бил готов да занесе на гръб влаха чак до Апенините.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички