Статистиката за ЦСКА срещу беларуси и за БАТЕ срещу българи


Статистиката за ЦСКА срещу беларуси и за БАТЕ срещу българи
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

3579 0

ЦСКА ще се изправи срещу добре познатия у нас БАТЕ Борисов във втория квалификационен кръг на Лига Европа, като това бе отредено от жребия, теглен във футболната централа в Нион. Със сигурност съперникът не е мечтан за "армейците", но статистиката показва, че те са успешни срещу отбори от Беларус.

Първият сблъсък между "червените" и отбор от страната е през 1998 година за Купата на УЕФА (сега Лига Европа). Тогава ЦСКА завършва при равенство 0:0 като гост на Белшина и побеждава с 3:1 в България. Три години по-късно следва сблъсък с Шахтьор Солигорск и победи за "армейците" с по 3:1 и 2:1.

Най-скорошният дуел между ЦСКА и беларуски отбор е от 2002 година срещу Динамо (Минск). Тогава отново следват две победи за българския тим - с 4:1 и с 1:0. Така статистиката показва, че като домакин "червените" имат само победи (3 от 3) срещу беларуси, а от всички сблъсъци - 5 победи от 6 мача.

Срещата с БАТЕ Борисов ще се играе на стадион "Българска армия". Коректно е да се отбележи обаче, че точно този отбор играе успешно като гост в България. Бие Левски с 1:0 и Литекс с 4:0 като гост. Беларуският тим започва да прави име в Европа през сезон 2008/09, когато отстранява Андерлехт и Левски в квалификациите в Шампионска лига. Оттогава отборът дори попада в груповата фаза на Шампионска лига (първият беларуски отбор, който го прави).

А треньорът на БАТЕ Борисов призна, че ЦСКА е бил най-малко исканият съперник за отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички