Статистиката работи за ЦСКА: Загубата в "Надежда" не е фатална


Статистиката работи за ЦСКА: Загубата в "Надежда" не е фатална
Снимка: БГНЕС

1649 0

Въпреки загубата от Локомотив (София) с 2:0 при дебюта си в подновяването на родното първенство, от "Фокус" изваждат статистика, която е успокоителна за феновете на "армейците".

ЦСКА за седми път в историята си не победи в първия си пролетен мач, когато е водач в класирането. „Червените" паднаха в „Надежда", но ако се погледне миналото, те няма от какво да се тревожат. Досегашните шест фалстарта никога не са били фатални.

ЦСКА винаги е успявал да задържи първото място и да вземе титлата независимо от лошото начало. За последно, бидейки лидери, „червените" не победиха в първия пролетен кръг през 2008-а. И тогава те бяха водени от Стойчо Младенов.

Пролетта започна за тях с нулево реми, и то вкъщи, срещу Литекс, но въпреки това в края на сезона станаха шампиони за 31-ви път. При първата титла с Младенов ЦСКА също не спечели дебютния си мач за годината - тогава срещу Спартак (Вн) (1:1).

Това е и единственият от разглежданите стартове, при който ЦСКА вкарва гол.

През 1981-ва „армейците" отново започват с реми - 0:0 в Петрич. В останалите случаи началото е още по-лошо и дори не е реми, а загуба. ЦСКА е губил от Левски (1959), Дунав (Рс) (1960) и Спартак (Пд) (1962).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички