Станислав Шопов от ЦСКА грабна награда, назова любимата си позиция и разказа за труден момент


Станислав Шопов от ЦСКА грабна награда, назова любимата си позиция и разказа за труден момент
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

3658 0

22-годишният атакуващ футболист на ЦСКА - Станислав Шопов, бе награден за "Играч №1" на 23-тия кръг от Първа лига. Той заслужи приза с двата си гола + една асистенция срещу Берое в мача на 3-ти март.

Коментарът на Шопов

"Надявам се да получавам тази награда по-често. Със сигурност не съм от хората, на които ще им повлияе тази шумотевица. Продължавам да работя по същия начин и със сигурност не се задоволявам с това. Надявам се да продължавам да радвам нашата публика и да нося точки на ЦСКА", започна младокът, цитиран от "БТА".

ОЩЕ: ЦСКА II не спира да громи: Момчетата на Белчев пишат история, биха свой кошмар

Относно предпочитаната от него позиция на терена той обясни: "Най-добре се чувствам зад гърба на нашите нападатели - като номер 10. Където треньорът прецени, аз винаги ще дам 100% от себе си и ще гледам да не го разочаровам. Видя се в мача срещу Берое, че за мен най-удобно е зад нападателите".

Станислав Шопов

"Имах един труден период, в който не играех, но и за момент не се отказах. Продължих да тренирам и доста дълго време чаках този шанс. За мен нищо не е на живот и смърт. Преди този мач получавах минути за изява и правех всичко възможно да покажа, че мога да започна и като титуляр. Радвам се, че дойде този момент".

ОЩЕ: Удар за един, шанс за друг: ЦСКА без основен играч, младок получава поле за изява

В момента ЦСКА е на трето място във временното класиране с актив от 48 точки - с три по-малко от лидерите Черно море и Лудогорец ("орлите" обаче с мач по-малко). Шопов призна, че няма спомен от последната шампионска титла на "червените" (сезон 2007/08), но и че се надява тази година да се окаже годината на "армейците":

Станислав Шопов

"Нямам много голям спомен от последната шампионска титла. Време е да се прекъсне дългата серия, всички цесекари са зажаднели за този момент. Миналата година бяхме на една точка, надявам се тази година да я вземем. Имаме също и Купа, не сме фокусирани само и единствено върху титлата, като времето ще покаже какво ще се случи след края на сезона".

*През настоящата кампания Станислав Шопов e натрупал точно 20 мача във всички турнири (551 игрови минути), в които се е отчел с 3 гола, 1 асистенция и 5 жълти картона.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Първи летен трансфер: ЦСКА договори 21-годишен българин, който е оценен на 300 000 евро?

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички