След привличането на Ахмедов ЦСКА се разделя с нападател


След привличането на Ахмедов ЦСКА се разделя с нападател
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

8416 0

Трансферът на Ахмед Ахмедов в ЦСКА може да означава и още нещо важно - клубът най-вероятно ще продаде някой от нападателите си. В момента абсолютен титуляр при „червените" е Али Coy, но на същата позиция могат да играят още Антъни Уот и Евандро. С идването на Ахмедов централните нападатели стават четирима, което е много дори за амбициозен клуб като ЦСКА.

Най-вероятно Али Coy ще бъде продаден през зимата, като нормално и към него има най-голям интерес. Към нападателя от Гамбия имаше интерес още през есента от Саудитска Арабия, а това означава и много сериозни постъпления в касата на "червените", пише "Тема спорт".  Освен това, продажба на Coy ще реши и проблемите на ЦСКА с чужденците извън ЕС, тъй като таранът няма европейски паспорт.

По принцип зимният трансферен прозорец не е най-силният за повечето клубове, но точно ЦСКА успява да продаде част от звездите си по време на паузата. Така преди година Кирил Десподов бе продаден на италианския Каляри, а Мауридес премина неуспешен пробен период в Рапид Виена, но след това бе спазарен с китайския Чанчун Ятай.

Евандро трябва още да израсне с "червената фланелка", а и със сигурност може да вдигне цената си. Тони Уот пък засега е основно със статут на резерва, но шотландецът със сигурност ще се опита да се намеси в борбата за разпределението на титулярните места през пролетта.  А какви бяха първите думи на Ахмед Ахмедов след трансфера - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички