След Димитър Пенев: Димитър Жеков също иска да става депутат


След Димитър Пенев: Димитър Жеков също иска да става депутат
Снимка: LAP.BG

2233 0

След като редица футболни и спортни легенди се превърнаха в част от листите на различни партии за предстоящите парламентарни листи, поредният футболен доайен у нас ще влиза в политиката. След като Димитър Пенев е в листите на ВОЛЯ и НФСБ, компания там ще му прави и Петър Жеков - първият българин, спечелил "Златната обувка" за най-добър голмайстор в Европа. 

Новината се завъртя в пространството в последните дни, но бе официално обявена от коалицията, която ще се надява да остане в парламента и през следващите 4 години, преминавайки 4%-овата бариера. 

Жеков ще бъде от гражданската квота в листите на коалицията за София и Стара Загора. 

"Горди сме, че в нашия отбор попада футболист номер 1 на България за всички времена. Човек като него, обичан от цялата нация, може да избира каузите, зад които застава, защото би бил приет навсякъде. Това, че избра нашата патриотична мисия, е само още един знак, че сме на прав път. Петър Жеков е петкратен шампион на страната и смятам, че неговата енергия е добра поличба за успехите, които ни предстоят, коментира Веселин Марешки включването на Петър Жеков в листите. 

Скоро пък се очаква рекордът на легендарния нападател за най-много голове в българския футболен елит да падне, но Петър Жеков имаше ясно послание за Мартин Камбуров и какво означава този рекорд (коментара вижте в линка). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички