След 10-годишна сага: Оправдаха Гриша Ганчев по "захарното дело"


След 10-годишна сага: Оправдаха Гриша Ганчев по "захарното дело"
Снимка: БГНЕС

3421 0

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев е оправдан окончателно по така нареченото "захарно дело" след съдебна сага, продължила близо 10 години.

Върховният касационен съд (ВКС) е оставил в сила оправдателните присъди на Ганчев, сина му Данаил и още 7 подсъдими, обвинени за ръководство и участие в престъпна група за данъчни престъпления.

Собственикът на „Литекс Комерс“ е оправдан и по обвинението за закана за убийство на бившия ръководител на НАП Красимир Стефанов, съобщи Lex.bg.

Единствен осъден, и то условно за 2 г., остана Милко Талев – правнук на писателя Димитър Талев. Той беше признат за виновен и от трите инстанции за данъчно престъпление, защото е декларирал фиктивни доставки на продукти и приспадал данъчен кредит, като укритите данъци са за над 194 000 лв.

Разследването срещу Ганчев започна пред 2012 г., когато синът му Данаил и още няколко души бяха арестувани. Собственикът на "Литекс Комерс" бе изправен пред съда за неплатени данъци в размер на 711 580.56 лв., което ставало чрез продажба на захар без фактури, произведена в Бургаските и Девненските захарни заводи.

Прокуратурата твърдеше, че продажбите били извършвани чрез фирмите „Симек“ ЕООД, „Никдоналд Комерс“ АД и „Лозев“ ЕООД.

Темата за Гриша Ганчев и "захарното дело" продължава в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички