Кардиналният ход, който може да преобрази ЦСКА


Кардиналният ход, който може да преобрази ЦСКА
Снимка: cska.bg

7461 0

ЦСКА стартира подготовка за новия футболен сезон, който започва само след около месец. Направи впечатление, че доста млади български футболисти се включиха в тренировката на тима. Това са играчи от школата на „армейците“ и такива, които са собственост на ЦСКА, но бяха преотстъпени в други отбори в Първа и Втора лига, за да се обиграват и да трупат игрови минути. Последната дума за това кои от тях ще останат в отбора и ще се борят за титулярно място ще има новият треньор Саша Илич.

Естествено легионерите в тима ще се присъединят на по-късен етап от подготовката, като трябва да се отбележи, че има и някои национални състезатели в отбора. В момента с мъжкия тим се подготвят 12 футболисти на или под 21 години, което е наистина похвално. Сред тях са познати имена като Мартин Смоленски, Йоан Бауренски, Митко Митков, Асен Дончев и Християн Петров. Новото попълнение Станислав Шопов също се включи в заниманието.

Въпросът, който много от феновете на ЦСКА биха си задали в момента е, така ли ще изглежда отборът през новия сезон? Това ли ще бъде новият ЦСКА. Със сигурност тези млади момчета могат да намерят място в титулярния състав на „армейците“ и ще получат необходимата подкрепа от феновете, най-малко защото са българи и знаят какво означава тази емблема и този клуб.

Самият Гриша Ганчев обеща в интервюто си, отговаряйки на въпроси на феновете, че в ЦСКА ще играят все повече млади българи и юноши на клуба. Може би промяната в тази насока е вече налице.

В последните години „червените“ използваха много малко родни състезатели и залагаха предимно на чуждестранни играчи, като някои от тях не оставяха сериозна диря на „Българска армия“ и бяха трансферни разочарования. Дали не е време в Борисовата градина да не се обърнат по-сериозно към наши футболисти? Предстои да разберем.

Скритият коз тук е в наставника Саша Илич, който определено знае много добре как да работи с млади играчи, тъй като е водил всички юношески национални гарнитури на Сърбия. Много е вероятно именно той да е човекът, който да донесе със себе си промяната в ЦСКА. За тази цел обаче той трябва да бъде оставен да работи и да наложи идеите си, за да може да постигне големи неща с отбора.

Вижте още: Ето какви са плановете на ЦСКА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички