Славия открадна две точки на ЦСКА, Платини мушна един на "червените"


Славия открадна две точки на ЦСКА, Платини мушна един на "червените"

19163 0

Славия открадна две точки на ЦСКА и спря победния му ход от началото на първенството. "Червените" имаха пълен актив след два кръга, но в третия се наложи да се примирят с равенство. "Белите" направиха 2:2 с "армейците" на собствения си стадион в столичния квартал "Овча купел" във второто дерби от третия кръг на "А" група. Отборът на Стойчо Младенов, който за този мач беше наказан и го гледа от трибуните в компанията на Бисер Цолов, повежда на два пъти, но така и не успя да задържи крехката си преднина от по един гол. Най-напред в мача се разписа Серджиу Буш. Той вкара още в 9-ата минута. Три преди почивката бившият футболист на Лудогорец Мичел Бургзорг изравни. В 55-ата Александър Тунчев отново изведе ЦСКА напред в резултата, но майсторско изпълнение с пета на бившия "армеец" Мишел Платини донесе точката на Славия в 66-ата минута. Така и бившият треньор на "червените" Милен Радуканов, който в момента води Славия постигна частичен реванш.

Въпреки равенството ЦСКА продължава да е лидер във временното класиране с актив от 7 точки. "Армейците" взеха по три от Литекс и Левски в предишните два кръга. Славия има 5 и е в челото.

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ ДЕРБИТО СЛАВИЯ - ЦСКА ВИЖ ТУК!

Мачът на "Овча купел" беше интересен и зрелищен за зрителите. Символичните гости се радваха на подкрепата на сериозна агитка. Тя беше надъхана още в първата минута от Милисавлевич, който получи добър пас отдясно в наказателното поле на домакините, но в опита си да си нагласи топката на десния крак, се засуети и тя му беше избита. В 7-ата "белите" организираха първата си опасна атака чрез Фернандо да Силва отдясно, който центрира остро, но армейската отбрана се справи със ситуацията. Само две минути по-късно ЦСКА откри резултата. Сержио Буш се възползва от груба грешка в домакинската отбрана и почти от нулев ъгъл отляво прониза Георги Петков. Славия можеше бързо да изравни в 11-ата минута, но на два пъти бели футболисти направиха сериозни пропуски. Първо Фонсека нахлу мощно отдясно в наказателното поле на гостите и стреля силно, но стражът на червените Якуб Дивиш спаси. Топката се върна във Фонсека, който подаде към абсолютно непокрития Мишел Платини, но бразилецът не улучи вратата след шут от 8-9 метра.

След попадението във вратата им, славистите се разиграха и логичното се случи. В 42-ата минута "белите" изравниха. Мичел Бургзорг получи отличен пас след пореден пробив през зоната на Супусепа и простреля Дивиш за 1:1.

Малко след началото на втората част армейците извършиха смяна. На мястото на офанзивния халф Луис Соарес се появи Борис Галчев. Въпреки смяната с подчертано дефанзивен характер в 55-ата минута ЦСКА отбеляза втори гол. Негов автор стана Александър Тунчев, който вкара с глава след центриране от корнер. Четири минути по-късно страхотен шут на Да Силва беше блестящо отразен от Дивиш. В 62-ата минута Славия отново изравни. Да Силва за пореден път преодоля Супусепа по дясното крило и центрира към Платини, който след техничен удар с пета препарира Дивиш. Бразилецът обаче не се зарадва на попадението, а вдигна ръка и се извини на "армейските" фенове в знак на признателност за подкрепата, която те му оказваха по време на престоя му на "Армията".

СТАТИСТИКА:

Мач от третия кръг в "А" група

СЛАВИЯ - ЦСКА 2:2

0:1 Серджиу Буш (9)

1:1 Мичел Бургзорг (42)

1:2 Александър Тунчев (55)

2:2 Мишел Платини (62)

СЛАВИЯ: 1. Георги Петков, 4. Кире Ристевски, 26. Димитър Везалов, 3. Димитър Пиргов, 25. Цветомир Панов, 11. Мичел Бургзорг, 8. Станислав Генчев, 33. Карлос Фонсека, 7. Жереми Манзоро, 10. Фернандо да Силва, 20. Мишел Платини

Резерви: 12. Емил Петров, 91. Крум Стоянов, 19. Стефан Велков, 71. Диего Фераресо, 20. Иван Вълчанов, 9. Вилиян Бижев, 18. Димитър Георгиев

Треньор: Милен Радуканов

ЦСКА: 33. Якуб Дивиш, 19. Апостол Попов, 34. Денис Причиненко, 5. Александър Тунчев, 31. Кристиан Супусепа, 22. Еденилсон Бергонси, 4. Стивън Сънди, 11. Неманя Милисавлиевич, 71. Антон Карачанаков (66-7. Тони Силва), 20. Луис Сoарес (51-8. Борис Галчев), 17. Серджиу Буш

Резерви: 99. Стоян Колев, 5. Сендрино Мисиджан, 48. Марин Оршулич, 26. Жуан Фелипе, 8. Борис Галчев, 7. Тони Силва, 13. Орелиен Жоаким

Треньор: Стойчо Младенов

Жълти картони: Димитър Пиргов, Димитър Везалов, Кире Ристевски (Славия); Кристиан Супусепа, Борис Галчев, Тони Силва (ЦСКА)

Съдия: Никола Попов

Стадион: "Славия", София

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички