Глоба от УЕФА заплашва ЦСКА за финансов феърплей


Глоба от УЕФА заплашва ЦСКА за финансов феърплей

823 0

Подобно на големия си съперник Левски, и ЦСКА може да отнесе глоба заради неспазване на финансовия феърплей, пише "Меридиан мач".

Както е известно, преди два месеца УЕФА резна "сините" с 200 000 евро. Тогава "армейците" нямаха подобен проблем, но след визитата на инспекторите на УЕФА преди две седмици е било установено, че и балансите на ЦСКА не излизат.

Какво следва оттук нататък? На "Армията" вече са запознати със заплахата. Те обаче са гарантирали пред служителите на евроцентралата, че ще оправят всичко, тъй като вече бяха продадени двама от най-конвертируемите футболисти - Ивайло Чочев и Райс М'Боли. Халфът премина в италианския Палермо, а алжирският национал - в американския Филаделфия Юниън. За дуото ЦСКА прибра над 1 милион евро. Чочев отиде в Италия срещу 800 000 евро, а клаузата за откупуване на М'Боли е 300 000 евро.

Отделно от това "червените" вече намалиха и бюджета за заплати. Когато инспекторите на УЕФА бяха в София, в състава на ЦСКА все още бяха и Райс М'Боли и Мартин Камбуров, които прибираха тавана на заплатите. Сега обаче тях ги няма, което облекчава с близо 360 000 лева на година Александър Томов и останалите шефове и спонсори на "червените".

Инспекторите от Нион разкриха, че документацията на ЦСКА в периода януари - юни 2013 г. е подправена и доста от плащанията към бивши служители изобщо не са били извършени, пише още вестникът. По това време собственици на клуба са пернишките бизнесмени от "Титан". Заради това е заплашен евролицензът на "червените" за следващите 3 години.

Шефовете вече са информирани за ситуацията и работят по въпроса въпреки декларацията, която от "Армията" написаха. Клубът има време да се издължи до 10 август и да оправи проблема. По неофициална информация спешно дължимата сума е постижима за намиране -около 300 000 лева.

По-голямата част от дълговете на ЦСКА през последната година бяха погасени от Петър и Ивайло Манджукови, както и от други спонсори на "червените".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички