Синдик Милева с разяснение какви са следващите стъпки за спечелилия търга


Синдик Милева с разяснение какви са следващите стъпки за спечелилия търга
Снимка: БГНЕС

1686 0

Синдик Дора Милева обяви, че драмата около търга за емблемата и имуществото на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД е приключила с печелившата оферта на „Ред Енимълс” ЕООД, зад която стои първодивизионния ЦСКА. Освен това тя внесе и някои разяснения за това в какъв срок трябва да бъде внесена сумата, като допълни, че процесът не е никак кратък.

Приключи търгът, надявам се всичко е наред. Дали е 8 милиона офертата на „Ред Енимълс”? Ами щом са се похвалили… Тъй като те са кредитор в производството по несъстоятелност на ПФК ЦСКА АД, следва да бъде изготвена сметка за преразпределение, да влезе в сила тя и едва след това те трябва да си платят разликата", заяви Милева пред "Дарик".

"Да, те са кредитор на старото дружество. Станаха такива, като купиха вземания. На каква стойност? Не мога да коментирам. Няма да кажа нито от кого са купили, нито каква е сумата".

"Внесена ще бъде разликата между 1 642 000 лева и 8 милиона. Те ще си платят целите 8 милиона, като си приспаднат внесения задатък (за участието в търга – б.р.). Ако им се полага дължимо от стария клуб съгласно реда на кредиторите, те ще си го приспаднат. Тъй като са кредитори, те нямат срок от 7 дни да внесат парите".

"Тази сметка за преразпределение следва да бъде публикувана в Търговския регистър, следва да бъде качена на видно място в съда. Трябва да стои там 14 дни. В тези 14 дни може да бъде обжалвана. След това съдията се произнася с определение, което също трябва да бъде вписано в Търговския регистър и също подлежи на обжалване. Така че не мога да кажа никакъв срок. Не мога да кажа дали ще е месец, дали ще е два. През това време активите трябва да стоят непокътнати и запечатани. Приключи драмата. Ако разликата не бъде внесена? Кани се участникът със следващата оферта. Реално втората оферта. Какви бяха офертите ли? Имаше разлика между тях”, завърши Милева.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички