Шефът на съдиите обясни защо е избрал дебютант за дербито и доволен ли е от отсъжданията


Шефът на съдиите обясни защо е избрал дебютант за дербито и доволен ли е от отсъжданията
Снимка: Официален сайт на Левски

1984 0

Шефът на Съдийската комисия към БФС Йордан Сталев коментира представянето на реферите по време на дербито между Левски и ЦСКА, в която имаше не малко и спорни моменти.

"В цялостен мащаб те се справиха с това дерби. Решението за назначението на Владимир Вълков беше изцяло мое. Искам да е ясно на всички. За това решение аз си нося отговорността. Мотивите ми – аз съм човек, който обича да рискува и не веднъж съм споменавал това нещо. Основната причина да бъде сложен този съдия на това дерби е неговото представяне, откакто аз съм председател на съдийската комисия, както в края на миналия сезон, така и мачовете от началото на настоящия сезон. Той се е представил на високо ниво и безкомпромисно. Той е в добра форма. Като всеки един треньор, който разчита на играчите си, които са в най-добра форма, така и аз разчитам на момчетата, които се представят най-добре преди всяко едно дерби", заяви Сталев пред "Дарик".

"Аз гледах абсолютно всички клипове, линкове и гледни точки на телевизията, както и всички допълнителни гледни точки на тази ситуация. Мога със задоволство да заявя, че съдийската бригада взе най-правилното решение и това е червен картон за футболиста на ЦСКА. В последните клипове, които бяха пуснати в интернет се вижда, че има удар в лицето срещу футболиста на Левски и това по всички правила е червен картон.“

"Радвам се не заради друго, а че момчетата взеха възможно най-правилното решение. Това решение е на Ивайло Стоянов. Това е правилното решение, въпреки че на много хора не им се иска да е така. Реших да коментирам най-важната ситуация в мача, но ще си запазя правото да коментирам другите след това, защото нямам доклада на съдийския наблюдател Георги Йорданов. Аз трябва да бъда коректен с него, защото той най-малко ми е заместник.“

"Докато не получа доклада на съдийски наблюдател и не разгледаме детайлно всяка една ситуация няма как да коментирам тези неща. В ситуацията за червения картон подкрепям решението на съдиите, цялостно Владо Вълков има върху какво да работи. Има детайли, които ще разискаме. Той трябва да види и проумее това, което е направил. Има неща, които трябва да подобри. Има още три-четири ситуации в мача, които ние ще разгледажаме. Искам да видя как съдийския наблюдател е описал тази ситуация с Паулиньо и Иван Турицов. Тази ситуация с червения картон на Едвин Джеси наистина е може би най-важната в мача“, каза още Йордан Сталев.

А как реагираха феновете на ЦСКА спрямо съдията - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички