Шеф в ЦСКА: Целта е да изместим Лудогорец от първото място


Шеф в ЦСКА: Целта е да изместим Лудогорец от първото място
Снимка: Официален сайт на Литекс

2264 0

Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Младенов говори по различни теми, свързани с клуба пред руското издание sportsdaily.ru.

"Имаме много добър отбор, трябва само да се подсилим на една-две позиции, за да усилим конкуренцията в състава. Очертава се дълго и тежко първенство, ще има много контузии и наказания заради картони. Затова трябва да създадем голям и здрав отбор, тогава ще изместим Лудогорец от първото място. Не ни притеснява дори това, че те имат подкрепа от...

Запитан дали клубът има някакъв план за бъдещето - "например, след 10 г. да спечели Шампионска лига", той заяви:

"Основната ни стратегия е работата с школата на ЦСКА. В първия ни отбор играят също много българи, колкото няма в състава си никой друг отбор. Срещу Зенит излязоха седем българи, сред които двама до 21 г. Това бяха защитникът Божидар Чорбаджийски и нападателят Кирил Десподов - бъдещите таланти на ЦСКА. Зенит днес ще играе с Лудогорец - там няма нито един българин в стартовия състав. Затова ЦСКА е най-обичаният клуб в нашата страна.

Стоилов разкри и колко е трудно в България да издържаш футболен клуб.

"У нас е много трудно да направиш отбор на високо ниво, защото разликата във финансово измерение е огромна. Но мога да кажа на руските функционери - във футбола не винаги парите играят роля, не винаги с големи финанси може да направиш голям клуб", сподели той.

Директорът в "червения" клуб бе запитан и как се издържа клубът.

"Ние сме частен клуб. Ако ни допуснат до Лига Европа, за нас ще е много важно - ние разчитаме на тези пари и ще се опитаме да ги спечелим. Що се касае до трансферната политика, то ако стане въпрос за закупуване на играч, ние, разбира се, сме готови да се разделим с него. Но ще поискаме сериозна сума. Други български клубове е изключено да привлекат наши водещи футболисти, от гледна точка на заплатите".

"Как е устроен нашият клуб? Президент е Гриша Ганчев, той е главен акционер. Процент от акциите на ЦСКА имат и бивши играчи на клуба, както и Юлиан Инджов и известният Христо Стоичков", допълва Стоилов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички