Шампионски белег: ЦСКА разполага с 2 състава


Шампионски белег: ЦСКА разполага с 2 състава
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

1365 0

Един от големите проблеми на ЦСКА през миналата пролет бе късата скамейка. Точно за най-решителните мачове през сезона "червените" бяха връхлетени от куп проблеми с контузии и наказания. Тогава ясно си пролича, че отборът няма достатъчно широчина на състава, за да бъде напълно равностоен конкурент за титлата.

Затова и сега лятната селекция доведе 8 нови имена на "Армията". С безусловен статут на титуляри са само двама - десният бек Секулич и голмайсторът Мауридес. За такъв може да се смята и крилото Жоржиньо, който обаче пропусна близо месец заради контузия. Останалите нови обаче на този етап са резерви - Стипица, Перейра, Бикел, Евандро и Соу.

Все още е рано да се каже доколко нивото на отбора е повишено, но в едно няма съмнение - сега ЦСКА разполага с далеч по-голяма широчина в състава. Дотолкова, че треньорът Ел Маестро спокойно може да пусне две различни единайсеторки.

На всеки пост има конкуренция и алтернатива. Да, някои резерви са по-добри и по-опитни от други. Но "червените" безспорно са добре екипирани, ако отново ги застигне епидемия от контузии или наказания. Особено богат е изборът в атака - трима централни нападатели в лицето на Мауридес, Евандро и Соу, и предостатъчно крила - Десподов, Джеси, Жоржиньо, Енрике плюс Тиаго, който в доста мачове бе използван на тази позиция, и евентуално Манолев, на когото може да се разчита и като десен бек. През лятото не беше привлечен офанзивен халф за алтернатива на Тиаго, но пък в тази роля видяхме Джеси и Евандро, така че ЦСКА има решение и на тази позиция.

Големият брой футболисти в атака позволява и по-гъвкав тактически подход към срещите. Ел Маестро използва както 4-2-3-1, така и 4-4-2. Той, за разлика от предшественика си Стамен Белчев, категорично не робува на една и съща постройка и подход, а в доста от срещите взимаше решения в движение и правеше вътрешни промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички