Саша Илич с куп причини за победа над Левски, сърбинът гони трети балкански успех


Саша Илич с куп причини за победа над Левски, сърбинът гони трети балкански успех
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

5132 0

ЦСКА е безкрайно мотивиран да сложи край на серията без победа над Левски, който продължи през цялата 2022 г. и дори се стигна до поражение по време на финала за Купата на България.

Желанието на "Армията" е допълнително мотивирано от борбеността до краен предел на старши треньора - Саша Илич, който е доказан биткаджия по терените на Балканския полуостров. 

В дните преди "Вечното дерби" от 26-тия кръг на Първа лига от nostrabet.com определиха петте причини, поради които сърбинът ще търси задължителен успех срещу "сините".

Причините

Логично първата и най-значима от тях е, че при успех на „червените“, те ще запазят комфортния си аванс на върха пред Лудогорец и в края на месеца ще влязат в плейофите с отлична възможност за първи триумф в надпреварата от над десетилетие. 

Втората причина е, че победата би доставила огромна радост на феновете на ЦСКА, за който този мач е най-важния във всеки полусезон.

Не на последно място, ако "армейците" излязат краен победител, това ще е първи успех на Илич в най-престижния двубой в родния футбол и така той ще вземе реванш за есенната загуба от големия съперник. Още тогава сърбинът определи поражението като тежко, предвид играта, която показаха възпитаниците му. 

Битките му до този момент

Евентуален триумф на ЦСКА ще означава също трето спечелено голямо дерби от Саша Илич на Балканите и първо като треньор.  Досега на терена той е побеждавал с Партизан Цървена Звезда, а с Галатасарай - Фенербахче.

 Ето кой ще ръководи дербито между ЦСКА и Левски в понеделник! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички