Саша Илич разкри дали ЦСКА търси нови играчи и сподели впечатленията си от клуба


Саша Илич разкри дали ЦСКА търси нови играчи и сподели впечатленията си от клуба
Снимка: CSKA.bg

2459 0

Треньорът на ЦСКА - Саша Илич, сподели мнението си за обстановката в новия си клуб. Сръбският наставник пристигна на "Българска армия" неотдавна, но вече се запозна с родната действителност и подводните ѝ камъни. Пред "Тема Спорт" специалистът разкри и дали българският гранд търси нови попълнения в редиците си. 

Г-н Илич, вече достатъчно време сте част от ЦСКА, за да може да споделите първите си сериозни впечатления. Доколко очакванията ви се покриват с това, което видяхте?

"Още в самото начало знаех, а това се доказа още от първия ми ден на "Армията", че ЦСКА е най-големият клуб в България. Нормално бе първите два месеца да преминат в непрекъсната работа с отбора. Първите ми впечатления са положителни, но още в началото споделих моето мнение, че тимът се нуждае от качествени играчи", разкри легендата на сръбския футбол.

Споменахте това няколко пъти. Как стои въпросът с привличането на още нови играчи?

"Ръководството работи по този въпрос. Всеки, който ще вдигне класата на тима, е добре дошъл".

Прави впечатление, че давате обективни оценки и избягвате гръмките изказвания...

"Още като играч водещият принцип при мен бе, че човек трябва да говори тогава, когато има какво да каже. Не се отнасям с неуважение към журналистите, но човек трябва да присъства в медиите само тогава, когато има основание. Поддръжник съм на това да се говори обективно, а не еуфорично.

Когато казваш големи приказки без покритие, шансът да се провалиш е голям. Във всеки един клуб нещата трябва да се изпълняват стъпка по стъпка, така че трябва да мине много време, преди някой да говори еуфорично. Това става в ситуации, когато нямаш конкуренция и си по-добър от всички. Аз не съм такъв човек и винаги гледам реално на нещата. Дали това е така, преценката е на журналистите, но като играч и треньор винаги следвам този принцип. Знам, че гръмките изказвания продават вестниците, но аз не се виждам в такава роля".

В Чукарички работихте основно със сръбски играчи, а тук имате мултинационална съблекалня. Това води ли до някакви проблеми с комуникацията?

"Съблекалнята зависи от играчите. Ако те се отнасят добре помежду си, атмосферата там е отлична, а това се вижда и на терена. Треньорът може да се намеси само в определени моменти и да коригира нещата така, че обстановката да стане още по-добра. Понастоящем съм доволен от нашата съблекалня".

Вече сте достатъчно време в България, за да направите съпоставка със сръбския футбол. Един от големите проблеми в двете страни е инфраструктурата. Може ли да сравните базата в Панчарево с тази на Партизан ("Земунело") или тази на БФС в Бояна със сръбската в Стара Пазова?

"Със сигурност на България и Сърбия не им достига инфраструктура. За да отидем на следващото ниво, се нуждаем от нови стадиони. Това е общ проблем. Повече от доволен съм от условията на Панчарево. Това е една отлична база, в която имаме всички условия за работа. Мога да го сравнявам както със спортен център "Телеоптик" (б.а. официалното име на "Земунело"), така и с базата в Стара Пазова. Такава база позволява на играчите да се развиват. Не е моя работа да давам съвети, но мнението ми е, че нова инфраструктура в нашите страни е крайно необходима".

Като капитан на Партизан два пъти сте елиминирани от Лудогорец в квалификациите за Шампионската лига. Ще успеете ли да им го върнете като треньор?

"Да, защо не. В последните години Лудогорец е един много солиден отбор, в който се инвестира сериозно и има голям брой чужденци. И в двата случая, в които отпаднахме от тях, решаващи бяха нюансите. Със сигурност го приехме тежко, защото целта пред Партизан винаги е да играем в групите на Шампионската лига", допълни още той.

Ето като кои бивши наставници на "армейците" иска да бъде Саша Илич

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички