Наставникът на Локомотив София за ЦСКА: Ще опитаме с добра организация в защита да ги изненадаме на контраатаки


Наставникът на Локомотив София за ЦСКА: Ще опитаме с добра организация в защита да ги изненадаме на контраатаки
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1261 0

Треньорът на Локомотив София Данило Дончич заяви, че има с какво да изненада ЦСКА в днешния сблъсък от междинния 11-ти кръг в Първа лига. Той пое "железничарите" след раздялата със Стойчо Стоев и сложи край на поредицата от 4 загуби в дербито срещу Славия, спечелено с 2:1. След това обаче допусна обрат от Лудогорец и загуби с 1:3.

Ще заложи на дефанзивна тактика и срещу ЦСКА

"За съжаление наистина се сблъскваме с много трудна програма. Но трябва да се борим и да се опитаме да вземем максимално много точки, защото те са ни в дефицит. Отборът се вдигна, виждате, че играта е по-добра, себераздаването е на високо ниво. Срещу Славия изглеждахме отлично, срещу Лудогорец също се държахме 60 минути, но за съжаление след първия гол загубихме самочувствие и на практика мачът приключи. За мача с ЦСКА очаквам същото като с Лудогорец. Ако можем да откраднем нещо, ще е идеално", заяви Дончич пред "Тема спорт".

Той сподели, че отново ще заложи на по-дефанзивна тактика и срещу "червените". "ЦСКА е много добър отбор, с качествени състезатели. В момента са в чудесна форма, имат зад себе си серия от позитивни резултати. Ще опитаме с добра организация в защита евентуално да ги изненадаме на контраатаки. Франса и Митков се завръщат, така че ще имаме повече опции и се надявам, че ще сме по-опасни в нападение.

Публиката ще даде домакинска преднина за ЦСКА

"И ние гледахме видеа от последните мачове на ЦСКА и ще разучим играта им – силни и слаби страни. Срещу Лудогорец мисля, че се бяхме подготвили много добре и се надявам така да стане и срещу ЦСКА. Всеки отбор има силни оръжия и слабости, но кои са те при ЦСКА, ще запазя за себе си. Но смятам, че има с какво да ги изненадаме", допълни наставникът на "железничарите".

"Със сигурност този стадион със своя дух дава голяма преднина на ЦСКА. Ще получат сигурно и голяма подкрепа от трибуните. ЦСКА е един от грандовете на България и заедно с Левски, Ботев и Локо Пловдив имат най-много фенове в страната. Така че това е в техен плюс. От наша страна пък аз се радвам, че в последния мач дойдоха и нашите привърженици, които не са толкова много, но подкрепят отбора от сърце и душа. Жалко, че не успяхме да ги зарадваме поне с точка от Лудогорец". 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички