Само 32 директори в ЦСКА могат да донесат 32-ата!


Само 32 директори в ЦСКА могат да донесат 32-ата!
Снимка: Колаж: Sportlive.bg

8212 0

В ръководството на ЦСКА гъмжи от ръководители (официални или не, почетни или не): Гриша Ганчев, Данаил Ганчев (без пост, но ангажиран в управлението), Юлиан Инджов, Христо Стоичков, Стойчо Стоилов, Пламен Марков, Димитър Пенев (с пост, но неангажиран в управлението), Трифон Попов, Искра Григорова, Кристиано Джарета и още десетина други. А напоследък в ЦСКА не върви особено. Затова колкото по-скоро се назначат още достатъчно много директори, мениджъри и президенти, толкова по-скоро ще успеят да донесат новата очаквана титла. Искаме да помогнем, затова ето ги нашите препоръки:

Фернандо Каранга

Мениджър на Отдел Отнемане на журналистически акредитации


Преди време някои медии си позволиха да изписват ЦСКА като ЦСКА-София и дори ЦСКА-София (София). И им бяха отнети акредитациите, разбира се! Те временно продължиха с вредната практика, но после се вразумиха. Но за да има още по-сериозен респект към името на клуба, нека има цял отдел с директор Каранга. Бразилецът напоследък не играе в Китай и ще може да се ангажира с поста. А преди да напусне страната ни, видяхме, че се справя с репертоара, необходим за позицията: плезене, размахване на надуваеми пениси, показване на средни пръсти и прерязани гърла.

Ивайло Петров – Пифа

Директор на треньорите

Да, той сега е треньор на вратарите. Но забелязваме едно изместване в длъжностите, което не може да не се отрази и на Пифа. Понеже Нестор Ел Меастро все още се води старши треньор на ЦСКА, затова Любослав Пенев официално, на документи, беше помощник-треньор, а и сегашният старши Добри Митов е с това звание. А на баджа на Люпко Петрович пише кондиционен треньор. Така че като продължим изместването на постовете надолу по веригата кондиционният треньор Кирил Динчев трябва да стане треньор на вратарите. Съответно, както пешката става царица, така и Пифа е нормално да получи някакъв там директорски пост (но на хартия, нали – иначе ще си продължи на практика просто да тренира вратарите).

Къци Вапцаров

Директор на Творчески отдел по ехидните декларации


Защото не може все Гриша Ганчев и Стойчо Стоилов да ги пишат. И декларацията до Кирил Домусчиев от времето им в „Литекс“ със знаменитото обръщение „Ах, каква намазана и гелосана делиорманска мъжка мастия!“. И писмото до Христо Стоичков покрай трансфера на Антон Недялков в „Лудогорец“ с фразата „относно розово бразилската серия, която мъчи Вашето съзнание“. И текста към Любослав Пенев след напускането на треньора - „Благодарим Ви и за уникалните резултати, които постигнахте!... Благодарим Ви за просветлението!... за да продължите работата си за великия ЦСКА и да го отведете с Вашия професионализъм и компетентност до европейски и световни висини!“. Ми да, смятаме, че талантът и хуморът на Къци ще паснат идеално на този стил, пълен с ирония на такова шампионско ниво.

Петър Жеков

Директор на мотивацията

Легендата получава това директорско място заради едно знаменито изказване преди три години, което не е забравено от феновете (и на чуждите отбори). Преди първия мач от полуфиналите на Купата на България третодивизионният тогава ЦСКА гостуваше на стабилния първодивизионен Берое. Жеков: „Ако ЦСКА в Стара Загора целне два пъти вратата, съм готов да скоча надолу с главата от козирката на стадиона“. ЦСКА би с 2:0 като гост. Петър Жеков не скочи от козирката, но в ново изказване разкри тайната си: така той просто искал да мотивира отбора и ето – те спечелили! А после взеха и купата! Гениално! Последното изказване на Жеков преди важен мач на ЦСКА е за утрешния с Лудогорец, който може да реши шампионата: „Лудогорец сдадоха багажа тази пролет и не могат да ходят. Нищо чудно да ги отупаме едно хубаво.“. Хмм, най-добре да изчакаме тълкуванието му след мача.

Кубрат Пулев

Главна ръка на тегленето на жребии

Димитър Пенев е пословичен с късмета си. Понякога като талисман, просто като присъстващ на събитията. Друг път сам теглещ листчетата във важни жребии. Но в последните години не му върви особено. Присъстваше, когато ЦСКА отпадна още на жребия за Лига Европа. И участваше в жребиите за Купата на България, а отборът му отпада поредна година на полуфинал. Пък и Пената си е почетен президент на ЦСКА. Време е за някой друг късметлия. Така че нека сменим леката ръка на Пенев с тежката пестница на Пулев. Кубрат беше отблъснат от Джени Суши, която не отвърна на целувката му. А знаем, че на когото не му върви в любовта, му върви в хазарта! Продължаваме напред!

Александър Станков

Главен скаут за нови треньори

Щом има скаутско звено за футболисти, защо да няма такова и за треньори. В крайна сметка, напоследък ЦСКА се е засилил да конкурира „Левски“ в честата смяна на старши треньорите си и ще е нужен повече материал. Човекът, който би паснал, трябва да е някой, който милее за ЦСКА, но не и за потенциалните треньори. Който би направил всичко, за да отсее ментетата, а дори и да ги ошамари. Някой като Сашо Станков! Ето, преди няколко години, когато белгийският треньор Патрик де Вилде се натискал да смени Милен Радуканов в ЦСКА, в някои медии излезе следният коментар на Костов: „Този смешник яде бой от мен – не само на терена, а и извън него... Скъсвал съм го от бой. Бил съм го като маче у дирек. На една пресконференция започна да се заяжда с мен. Говореше глупости. Много ме изнерви и му забих шамар. Сбихме се и едва ни разтърваха. Показах му кой кой е!... Патрик де Вилде е много неприятна личност. Огромна грешка ще е, ако дойде в ЦСКА.“

Божидар Чорбаджийски

Почетен футболист

След като има почетен президент, който не прави нищо, защо да не назначим в ЦСКА и почетен футболист, който няма да играе, но ще се чувства готино, понеже има титла. Чорбаджийски е последният от онзи отбор на ЦСКА, който от „В“ група спечели Купата на България. Заслужава някакъв пост момчето. Още повече, когато самото ръководство се чуди какво да го прави – иска да го продава, а на Чорбаджийски не му се напуска отбора. Ами, ето го решението!

Дучето

Първи откривател на голи фенки

А бяха времена, в които фенки се избиваха да се снимат голи на принципа „Ако ЦСКА бие, махам всичко!“. Вярно, че преди ЦСКА биеше по-често, но дали няма и друга причина, защото сега остана само една Петя Димитрова. Дали ЦСКА не сгрешиха преди 11 години, когато пуснаха календара с голите футболисти (обявен за много успешен като продажби)? Кои знае! Ето сега шанс за Дучето да се реваншира на клуба, след като се отрече от него. Защото Дучето познава фенките и може да им пише по едно заплашително съобщение във фейсбук да се снимат голи с фенски артикули на ЦСКА. И ще има резултат! Защото заплахата ще е „Изпрати ми твоите голи снимки, за да не ти изпратя аз моите голи снимки!“

Антон Генов

Висш червен жрец


Че ЦСКА е религия, сме чували всички. Че последните години много секти и неверници се пръкнаха – също знаем. Сега е ЦСКА 1948. Но утре може и други отбори да поемат по този път и какво правим?! Феновете може да съгрешат. Нека Антон Генов да поведе битката на правдата! Големият футболен съдия този Великден е станал иподякон, помощник на митрополит Антоний. Да видим, ще смеят ли по-несигурните цесекари да сменят вярата, ако знаят, че ще бъдат анатемосани! Или отбори като „Царско село“ (например) ще посегнат ли да си присвоят името ЦСКА (Царско Село на Кольо Адмирала, например)!

Миодраг Йешич

Най-сърдит мениджър

Феновете на ЦСКА, а и в самия клуб, особено през последните години, много почитат сърдитите личности. Намръщени, гледащи лошо, изнервени, изобщо – хора в отвратително настроение. Това на нормалните хора може да им изглежда някак инфантилно. Но замесените с футболна мая виждат друго – виждат едни сериозни, мотивирани, професионални, отдадени на отбора личности, ненавиждащи противника и всички външни фактори. Тъй като пазим Стойчо Младенов за треньор на ЦСКА от лятото, даваме този пост на Йешич. Да ходи на мачовете, да се сърди и да гори в играта. И да се напряга допълнително, като не може да помогне на отбора, защото постът му е символичен. Но пък мениджърски!

Автор: Милен Антиохов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички