С парите от Виана ЦСКА бетонира Пинто


С парите от Виана ЦСКА бетонира Пинто
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1456 0

Диого Виана отказа офертата на Дебрецен, за да стане играч на Беленензес. Сделката за крилото между ЦСКА и португалския клуб е била финализирана във вторник вечерта. Част от нея е и вътрешният халф Рубен Пинто, който ще продължи да носи червения екип и през следващия сезон, твърди „Тема Спорт”.

До новата ситуация, която е печеливша за ЦСКА, се стигна, след като Виана в последния момент е отказал да подпише договор с унгарския Дебрецен. Ръководството на ЦСКА е реагирало незабавно и е предложило крилото на Беленензес като част от бартерна сделка за придобиване правата на Рубен Пинто, който в момента играе като преотстъпен на "Армията". В хода на преговорите с португалския клуб е било уточнено ЦСКА да доплати известна сума за Пинто, която обаче е много по-ниска от тази, която Беленензес бе заложил за откупуване в контракта му за преотстъпване, парафиран през миналото лято. Армейците ще направят това и така халфът ще стане собственост на клуба.

Пинто се наложи като твърд титуляр в ЦСКА през есента, а в заключителните два месеца от миналата година оформи солидно партньорство в средата на терена с Петрус Бумал. Армейците имат намерение да наложат тази двойка в дългосрочен план. Именно Пинто (24 г.) и Бумал (23 г.), заедно с Антон Недялков (23 г.), са най-постоянните играчи през сезона.

Изпълнителният директор на Дебрецен Рока Геза пък заяви, че Беленензес е предложил по-изгодни условия на Виана, въпреки че неговата заплата е щяла да бъде най-високата в унгарския клуб.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички