С новия треньор ЦСКА не даде шанс на тима на Янев


С новия треньор ЦСКА не даде шанс на тима на Янев
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1653 0

В променен състав и с трети треньор за сезона ЦСКА срази с 2:0 Нефтохимик на бившия си наставник Христо Янев на стадион "Лазур". И двете попадения за "армейците" паднаха след почивката, когато именно те предложиха нещо по-интересно от безбройни центрирания и никакви удари, както бе през първото полувреме.

Рафаел Перес се завърна сред титулярите след изтърпяно наказание и откри резултата с хубав удар с глава в 49-ата минута. Другият колумбиец в състава на ЦСКА Густаво Кулма пък направи отлично двойно подаване с Преслав Йорданов в 60-ата минута и с елегантен шут подпечата успеха на "армейците".

След равенството 1:1 с Верея Едуард Йорданеску бе заменен от Стамен Белчев, който дотогава водеше дублиращия отбор. Белчев внесе промени сред титулярите и имаше успех, като си пожела с назначението да постигне само победи в 4-те двубоя, които му предстои да ръководи с първия тим.

Христо Янев пък не можа да покаже на ръководството на ЦСКА, че погрешно е бил сменен в 3 кръг на първенството.

ЦСКА се върна на трето място в класирането и имат 25 точки, колкото е активът и на Черно море. Нефтохимик остава твърдо предпоследен със само 12 пункта.

Темпото в първия половин час игра не бе ниско, но реално не бяха създадени никакви положения и самият футбол от двата отбора бе доста скучен. 

ЦСКА по-често пращаше топката в противниковото наказателно поле, но не стигаше до удари, а домакините пък рядко успяваха да минат центъра с топката в свое притежание.

Постоянните атаки на ЦСКА по фланговете раждаха само сбъркани центрирания и не водеха до никакви удари. В най-добрите шансове за изстрел пък Никола Колев изпусна момента и се затвори сам, а Арсенио не намери топката адекватно.

Втората част започна далеч по-обещаващо с пропуски и пред двете врати, а след като ЦСКА регистрира първия си точен удар (на Преслав Йорданов), стигна и до попадение секунди по-късно. В 49-ата минута Рафа Перес надскочи Ангел Грънчов след центриране от корнер и много коварно насочи топката неспасяемо в далечния ъгъл - 0:1.

В 60-ата минута ЦСКА се постара да не допуска издънка като тази срещу Верея и материализира териториалното си превъзходство с втори гол. Чудесно двойно подаване между Кулма и Преслав Йорданов позволи на колумбиеца да излезе на чиста позиция и елегантно да преодолее вратаря Георгиев - 0:2.

Нефтохимик бе близо до това да върне интригата секунди по-късно, когато Николай Дюлгеров бе изпуснат на далечната греда при корнер, но ударът му с глава бе блокиран.

В 70-ата минута ЦСКА изпусна шанс за трети гол, след като Кулма подхвана контраатака от ляво, а Милчо Ангелов изведе Арсенио сам срещу вратаря. Португалецът обаче отправи разочароващ изстрел и Георгиев го блокира. Малко по-рано от 4 метра фронтално срещу вратата пък Ангелов с глава не можа да намери очертанията.

Състави:

Нефтохимик: Георгиев, Виктор, Ранджелович, Грънчов, Орачев, Дюлгеров, Божинов, Вълчанов, Маламов, Огнянов, Христов

ЦСКА: Китанов, Недялков, Чорбаджийски, Перез, Йорданов, Нунеш, Десподов, Бумал, Колев, Манолев, Кулма

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички