С надмощие, но с лош късмет: Какви ги сътвори Нестор Ел Маестро в предишното "Вечно дерби"?


С надмощие, но с лош късмет: Какви ги сътвори Нестор Ел Маестро в предишното "Вечно дерби"?
Снимка: CSKA.BG Ivan S. Ivanov / LAP.bg Колаж: Sportlive.bg

3541 0

"Вечното дерби" на България чука на вратата. ЦСКА и Левски влизат в ожесточена битка от 13-тия кръг на Първа лига. Двата тима се изправят лице в лице на стадион "Васил Левски" в събота (07.10) от 14:45 часа.

На Нестор Ел Маестро предстои да се завърне в един от най-големите мачове в България. Специалистът пое за втори път 31-кратните шампиони тази есен, а под негово ръководство тимът демонстрира страхотно израстване и забележителни представяния, постигайки 5 поредни победи в родния шампионат.

Не толкова цветущо обаче стоят нещата за наставника на "армейците" що се отнася до преките двубои с вечния съперник. Мачът в събота ще бъде сериозен тест и шанс за него да направи това, което не успя преди 5 години.

Ел Маестро срещу "сините"

През лятото на 2018-а година Нестор Ел Маестро застава начело на 31-кратните шампиони. Още в края на септември (29.09) се изправя пред предизвикателството Левски. Тогава той залага на различна от настоящата си схема в отбора.

Атаката еднолично повежда Мауридес. На крилата биват поставени Кирил Десподов и Едвин Джеси, а в халфовата линия - Тиаго, Кристиян Малинов и Рубен Пинто. В защита специалистът отново избира четирима в лицата на Борис Секулич, Божидар Чорбаджийски, Николай Бодуров и Ангел Лясков. Под рамката на вратата е Витаустас Черниаускас.

За сравнение - в момента Ел Маестро видимо предпочита да излезе с двама чисти централни нападатели, най-често в лицето на Дюкенс Назон, партниращ си Майкъл Естрада или Матиас Фаетон. Зад тях застават Тобиас Хайнц (вляво), Джонатан Линдсет (в центъра) и Марселино Кареасо (вдясно). В ролята на дефанзивен полузащитник сърбинът използва Амос Юга, подкрепен от Тибо Вион или Еманюел Шакич по левия бек, Християн Петров и Браян Кордоба в центъра на отбраната и Иван Турицов на десния бек.

Какво се случи преди 5 години?

Двата тима излизат пред близо 25 000 на трибуните на националния стадион през 2018 г. "Червените" започват по-силно мача, като още в 40-тата секунда Мауридес шутира силно, но Мартин Полачек отразява.

Следват минути на сериозно надмощие от страна на "армейците". В 19-ата Пинто тества мерника си, но топката профучава над напречната греда. Това прави и Бодуров с глава 6 минути по-късно.

Половин час след първия съдийски сигнал тимът от "Герена" няма удар във вратата, когато загубена топка попада в краката на Габриел Обертан. Полузащитникът стреля силно, коженото "кълбо" среща десния страничен стълб, отбива се в гърба на плонжиралия Черниаускас и влиза във вратата на "червените".

До края на първото полувреме ЦСКА успява да създаде още няколко голови положения пред противниковата врата, но така и не съумява да се възползва от тях. През втората част играта бива по-равностойна - с немалко ситуации в двете половини. "Армейците" имат сериозни претенции за игра с ръка в наказателното поле от Иван Горанов, но те не биват уважени от Ивайло Стоянов. Така Нестор Ел Маестро и компания си тръгват победени от "Васил Левски".

Сега "червеният" наставник получава нов шанс да се рабилитира. ВИДЕО от победата над Локомотив Пловдив показва, че той е решен на всичко, за да го стори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички