С жертва за Левски и с познат герой: ЦСКА спря "странна" серия от 14 мача срещу Локомотив София (ВИДЕО)


С жертва за Левски и с познат герой: ЦСКА спря "странна" серия от 14 мача срещу Локомотив София (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

4227 0

ЦСКА записа успех в столичното дерби срещу Локомотив София, играно в квартал "Надежда". "Червените" победиха с минималното 1:0 и по този начин събраха 57 точки на второ място, доближавайки лидера Лудогорец на три ("орлите" са с мач по-малко). "Железничарите" пък остават на 13-а позиция с 25 пункта, като инкасираха трета поредна загуба.

Това бе шести пореден шампионатен мач, в който Локомотив София не успяха да победят опонента (три загуби и четири равенства). Последният такъв идва на 20 април 2015 година с минималното 1:0. ЦСКА пък прекрати серия от цели 14 двубоя като гост на "железничарите" във всички турнири, в които не съумява да запише успех.

Резултатът бе открит след малко над четвърт час игра. Тогава Линдсет бе изведен с чудесно подаване в наказателното поле, след което постъпи неегоистично и комбинира с Каранга. Последва блокиран изстрел, а топката се върна в норвежеца, който отблизо нямаше проблем да завърши. Бразилецът пък нацели гредата в последните минути от мача.

Той затвърди превъзходната си форма, като вече в последните три мача има две попадения и три асистенции (две асистенции срещу ЦСКА 1948, гол и асистенция срещу Ботев Пловдив и сега попадение срещу Локомотив София).

Срещата бе изпълнена с физически сблъсъци и доста официални предупреждения - за играчи и на двата тима. Въпреки честото накъсване на играта головите положения далеч не липсваха, като на няколко пъти Густаво Бусато блесна с чудесни спасявания и през двете полувремена.

Старши треньорът на "армейците" Нестор Ел Маестро получи лоша новина към края на първото полувреме. Тогава капитанът Амос Юга получи жълт картон и поради него ще бъде наказан за следващите два мача на своя тим - включително за дербито с Левски.

Предстои междинен кръг в Първа лига, в който ЦСКА ще бъде домакин срещу Локомотив Пловдив (03.04), а Локо София ще гостува във Варна на Черно море (04.04). През следващия уикенд пък "червените" се изправят срещу Левски (07.04).

ЦСКА и Локомотив София в здрав столичен дуел

Първо полувреме

Първото голово положение дойде след по-малко от минута игра. Юга хвърли силно тъч в наказателното поле, а след отбита топка Скаршем стреля. Милошев обаче блокира ключово опасния изстрел.

Натискът на ЦСКА продължи и дори се стигна до първа намеса на Истатков. В 10-ата минута Каранга игра добре един срещу един с противников бранител, задържа в наказателното и комбинира със Скаршем, който стреля силно, но в обсега на вратаря, който изби.

16' - 0:1! Отлично изградена постепенна атака. След като първият щурм бе отблъснат, последва центриране от Шакич, който намери Линдсет. Норвежецът не се засуети и от въздуха подаде към Каранга. Последва удар от нападателя, който бе блокиран от бранител. Топката обаче стана удобна именно за Линдсет, който направи добра добавка и преодоля стража, въпреки че Истатков успя да играе с топката. Норвежецът затвърди добрата си форма след двете асистенции срещу ЦСКА 1948 и гола и асистенцията срещу Ботев Пловдив.

След половин час игра домакините стигнаха до най-доброто си положение за гол. Франса бе изведен сам срещу Бусато след отлично свалена топка от Митков. Бусато обаче скъси дистанцията навреме и се отличи с чудесно спасяване в свой стил.

В 38-ата минута се стигна до първи искри между играчи на двата тима. Махмутович и Митков влязоха в единоборство и бе отсъдено нарушение на защитника, което не се хареса на играча на "армейците". Двамата се изблъскаха леко на няколко пъти пред главния съдия, но не последваха санкции.

В рамките на няколко минути Амос Юга и Фернандо Каранга получиха жълти картони. За капитана на ЦСКА това значеше, че ще пропусне мачовете с Локомотив Пловдив и Левски поради натрупани официални предупреждения.

В 71-вата минута Кевин Маи отигра отлично с глава центриране в наказателното поле. Там обаче Густаво Бусато се хвърли героично и изби в ъглов удар.

Второ полувреме

В 53-тата минута Амос Юга отправи отлично извеждащо подаване в наказателното поле и там непокрит се откъсна Шакич. Той опита твърде технично изпълнение и леко отклони топката, но Истатков се намеси добре и се стигна до ъглов удар. След неговото изпълнение нямаше друга опасност.

Две минути след това Шакич събори без топка Бруно Франко, който се откъсваше с опасен пробив отляво. Той стана четвъртият футболист на тима с картон в мача.

В 63-тата минута Улаус Скаршем показа техника и опита изстрел от малък ъгъл в близкия ъгъл на вратаря, но той изби в ъглов удар.

Подемът при домакините продължи и в следващите минути, като набързо се натрупаха няколко положения. Четвърт час преди края на редовното време Карлос Франса бе изуснат от "червената" отбрана, напредна с топка в крака и стреля силно, но покрай вратата.

В 78-ата минута пък Линдсет бе намерен в наказателното поле и отклони с глава към Каранга, който стреля отблизо и нацели напречната греда. Все пак повторенията показаха, че е имало засада.

В 86-ата минута Станислав Шопов стреля силно от добра позиция в наказателното поле, а Истатков се намеси и спаси. Минута по-късно Каранга показа техника на границата на наказателното поле и стреля силно по земя, но ударът му се спря в страничния стълб.

В последните секунди се стигна до тупалка от Маи извън наказателното поле, намирайки топката от ждроп по перфектен начин, но тя мина с малко покрай страничния стълб.

Стартови състави 

Локомотив София: Истатков, Франко, Димов, Кардосо, Милошев, Станоев, Найденов, Тешейра, Мечев, Митков, Франса

ЦСКА: Бусато, Шакич, Махмутович, Петров, Вион, Юга, Кареасо, Скаршем, Линдсет, Фаетон, Каранга

*Ел Маестро бе принуден да използва Емануел Шакич като краен бранител, след като не може да разчита нито на Иван Турицов, нито на Мартин Стойчев.

Преди мача

ЦСКА няма победа при визита на Локомотив София от вече далечния сезон 2005/06 г. През есента на 2005-а година "армейците" бият в "Надежда" с 1:2. Оттогава насам родният гранд не успява да си тръгне с трите точки от стадион "Локомотив".

Днес възпитаниците на Ел Маестро биват определяни за фаворити, но при последния подобен път (със Саша Илич) срещата завърши 1:1 през лятото на 2022 г. "Червените" влизат в срещата от трето място с 54 т., а домакините са 13-и с 25 пункта. 

Преди паузата за националните отбори "железничарите" загубиха в Разград с 0:6, а ЦСКА оформи четвърта поредна победа - 4:0 над Ботев Пловдив у дома. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички