Руй Педро: Йорданеску може да постигне много с ЦСКА


Руй Педро: Йорданеску може да постигне много с ЦСКА
Снимка: cska.bg

1347 0

Португалският плеймейкър на ЦСКА Руй Педро даде интервю за румънската медия Dolce Sport, в което говори за треньора Едуард Йорданеску и предстоящото дерби на 15 октомври.

Педро бе потърсен от колеги от северната ни съседка, тъй като и до днес там е помнен с добро. Офанзивният халф изживява най-силните си моменти във футбола с екипа на ЧФР Клуж. Той е единственият португалец освен Кристиано Роналдо, който е вкарвал хеттрик в групите на Шампионската лига - срещу Брага (3:1) през 2012 г.

Ганчев към Курьор: Ще ти плащам колкото искаш, ти унизи говедата!

Педро вече откри сметката си и в ЦСКА, след като оформи крайното 4:0 срещу Берое на "Армията" в мач от първенството, а няколко дни по-рано се разписа при загубата от Локо (София) в турнира за Купата на България.

"Едуард Йорданеску е много добър треньор. Всички запалени по футбола в Румъния го познават и съм говорил с доста играчи, които искат да работят с него. Аз знам за Йорданеску още от престоя си в Румъния и се радвам, че сега е в ЦСКА. Той има потенциала да постигне големи успехи в България с ЦСКА и ще съм щастлив, ако стана част от тях. Сега Йорданеску води голям отбор като нашия, но е способен да бъде начело дори на още по-популярен тим", каза Педро.

Португалецът е привлечен в Румъния от бившия треньор на "армейците" Йоан Андоне, за когото също казва, че е много добър наставник. Плеймейкърът на 31-кратните шампиони говори и за представянето на отбора до този момент.

"Не успяхме да отговорим напълно на очакванията на феновете на ЦСКА, защото допуснахме някои слаби резултати. Вярвам, че ще подобрим състоянието си още за дербито с Левски и оттук насетне ще вървим само нагоре. Все още се адаптирам, тъй като пристигнах преди около месец в България, но разликата с Румъния не е голяма и очаквам скоро да съм по-полезен на ЦСКА", добави Педро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички