Регистрираха ново ЦСКА, босовете: Спокойно!


Регистрираха ново ЦСКА, босовете: Спокойно!
Снимка: БГНЕС

2932 0

Ново дружество с името ФК ЦСКА разбуни вчера духовете сред феновете на "червените". То е акционерно с капитал от 50 000 лева, като в него участват и сегашните собственици Ивайло Манджуков и Милко Георгиев.

"Това не означава нищо. Просто паралелно работим по няколко варианта за бъдещето на клуба", обясни Георгиев пред "24 часа".

Единият е спасението на сегашното дружество. Вторият минава през създаването на ново и обявяването на сегашното в процедура по несъстоятелност. В последните дни се появи и трети вариант, според който държавни фирми да изкупят дълга към НАП, а след това да си върнат парите от евентуални инвеститори.

Според Милко Георгиев е работено умишлено срещу ЦСКА през последните месеци. По неясни причини.

"През февруари получихме бюджет само с разходна част. Приходи няма. Парите за Буш, Спас Делев и лихвите от Мерсин липсват отчетени. През септември-октомври са спрени всякакви плащания за ток, вода, телефони. След това рязко се вдига заплатата на Стойчо Младенов, вероятно за да се претендира за по-голямо обезщетение. И заради това неговата претенция е за 240 000 лева за три месеца. Всичко това е правено нарочно, по документи, за да се влоши състоянието на клуба", допълни той.

Александър Томов много добре е знаел, че гарантирането на дългове към НАП се прави с имоти, но за срок от 1 година и не повече.

"От момента, в който е влязъл в клуба, не е платен и лев данък или осигуровка. В същото време са вземани заеми за доста големи суми", обясни съсобственикът на клуба.

На новите ръководители им било отказано да бъдат махнати верни на Томов хора, които сега ги плюят в социалните мрежи.

Георгиев е оптимист, че в събота привържениците на ЦСКА ще вземат най-правилното решение за бъдещето на клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички