Прикрит огромен дълг засилва ЦСКА към "В" група


Прикрит огромен дълг засилва ЦСКА към "В" група

1939 0

Една от основните причини, която е на път да накара шефовете на ЦСКА да абдикират от битката за спасение, са скрити дългове. Ивайло Манджуков и Милко Георгиев с всеки изминал ден се натъкват на нови и нови подводни камъни. Пътят на "армейците" към фалита вече изглежда отьпкан, пише "Меридиан мач".

Преди известно време бе обявен дълг от 23 млн. лева, но се оказва, че той е доста по-голям. Предишните собственици "Титан" и Александър Томов са прикрили вътрешен дълг към пернишка фирма от близо 11 млн. лева. Сега от сметопочистващата фирма са предявили претенции за парите, които трябва да бъдат платени в най-кратки срокове.

От "Титан" обявиха при сделката по прехвърлянето на клуба към Сашо Томов, че се отказват от тези пари. Тяхното решение обаче явно е било временно или просто са целели да се отърват от ЦСКА възможно най-бързо. Сега, когато настъпва време разделно за "армейците", Иво Иванов и Димитър Борисов са си поискали вложените лични средства в клуба.

Делото с игралите по няколко мача за "червените" Нилсон Антонио и Бернардо Тенгариня също е на 99% процента загубено. Претенциите на въпросните футболисти и техният агент са за 600 000 евро. Причината ЦСКА да загуби надежда, са пропуснатите срокове за обжалване. Виновникът за тази грешка е разобличен и със сигурност ще си понесе последствията.

Милко Георгиев индиректно потвърди новината за очаквания тежък финансов удар с внушителен дълг. "Онзи ден разбрах, че има насрочено дело за септември от някакъв кредитор, който иска да обяви клуба в несъстоятелност. Ако това се случи, след година-две-три, следва да се разпродадат активите. Към момента аз не смятам, че ЦСКА има активи", заяви Милко Георгиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички