Първият червено-син сблъсък за сезона, който ще постави Левски и ЦСКА под напрежение


Първият червено-син сблъсък за сезона, който ще постави Левски и ЦСКА под напрежение
Снимка: БГНЕС

3832 0

Днес ще се изиграе първото дерби между Левски и ЦСКА в efbet Лига за този сезон. Двата тима ще се изправят един срещу друг на Националния стадион "Васил Левски", като двубоят е с начален час 17:45.

Преди двубоя отборът на Люпко Петрович е поставен под по-голямо напрежение, тъй като допусна няколко грешни стъпки. В последния кръг завършиха 1:1 с Дунав в Русе, което не се понрави много на феновете, които очакваха да видят изразителна победа срещу тима, който е в дъното на класирането. Преди това у дома "червените" завършиха наравно с Етър и допуснаха загуба от Черно море.

В момента изостават с 4 точки от първото място в шампионата, където е Левски. Играта на "сините" също е на приливи и отливи, но в седмия кръг постигнаха важна победа срещу Локомотив Пловдив на "Герена". По този начин успяха поне малко да се реваншират за загубата от Берое у дома с 1:3.

Със сигурност по-голямото напрежение ще е върху Люпко Петрович, тъй като при загуба разликата ще набъбне до 7 точки. А това е прекалено много дори и за началото на първенството. Сръбският наставник наставник категорично е зачеркнал двама от най-опитните в състава - капитана Николай Бодуров и Рубен Пинто. Петрович сам призна, че няма никакво намерение да ги връща в състава и дори не попадат в групата. Крилото Енрике Рафаел също няма да вземе участие, тъй като все още не се е възстановил напълно от травмата си.

При "сините" проблемите също не са малко. Петър Хубчев няма да може да разчита на плеймейкъра Франко Мазурек, който изненадващо не попадна в групата, като вероятно е получил болежки в навечерието преди двубоя. Станислав Костов, който продължава да бъде мъчен от травмата от миналия сезон, също не е сред избраниците. Добрата новина е, че Хали Тиам най-вероятно ще може да започне като титуляр, а в групата е и Филипе Нашименто, който също бе под въпрос до последно. В последните два двубоя Холмар Ейолфсон записа минути в игра, като бе извън терените от октомври миналата година. Исландският бранител обаче все още е далеч от това да бъде титуляр. Главен рефер на двубоя ще бъде Георги Кабаков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички