Първа победа за ЦСКА или нов триумф за Ботев Пловдив


Първа победа за ЦСКА или нов триумф за Ботев Пловдив
Снимка: Официален сайт на Ботев

1696 0

Тази вечер ще се изиграе първият двубой от 3-ия кръг на топ 6 в А група, като на стадион "Българска армия" ЦСКА посреща Ботев Пловдив, по-малко от месец след тежкото поражение, което "червените" отнесоха в Пловдив (2:0).

Към момента "армейците" са все още на втора позиция с актив от 45 точки, но отборът се намира в сериозна криза от началото на 2015 година. Битката за титлата с Лудогорец като че ли е приключена, след като в миналия кръг възпитаниците на Галин Иванов загубиха с 0:4 в Разград и разликата набъбна до 6 точки.

Освен това ЦСКА има само 1 точка от началото на 2015 година и все още не е отбелязал гол. Всъщност, отборът няма попадение от 13-и декември насам, което прави общо 472 минути (без да се броят продълженията на полувремената). Последният гол за "червените" отбеляза Жоаким, който се очаква в днешната среща да е резерва на Стефан Николич.

Разбира се, за ЦСКА първенството не изглежда толкова важно, колкото е оцеляването на тима. Както е известно, Александър Томов приписа акциите си на феновете, докато Петър Манджуков и Юлиан Инджов оттеглиха финансовата си подкрепа за тима, поне докато тече проверката на НАП, започнала на 6-и април. Очакваше се през тази седмица "армейците" да получат заплати, но и това не стана, а снощи шефовете на тима са съобщили на играчите, че клубът е много близо до фалит. Все пак феновете се опитаха да върнат Манджуков и Инджов поне до края на сезона с публична молба.

На отсрещния полюс са нещата в Пловдив. "Канарчетата" нямат проблем със завършването на сезона, въпреки че през лятото останаха без огромен процент от финансирането си заради запорирането на активите на КТБ. Ботев бързо беше изграден около българско ядро, а с победата с 2:0 над ЦСКА Ботев отиде в топ 6.

Тимът не гони определена цел, но старши-треньорът Петър Пенчев не крие амбициите си да класира "канарчетата" в тройката, особено след слабата форма която демонстрират възпитаниците на Галин Иванов.

Ботев започна топ 6 с равенство срещу Лудогорец, а след това загуби минимално в Ловеч от Литекс - мач, който Кирил Домусчиев намекна, че не е особено чист.

Въпреки това "канарчетата" се намират на 6-а позиция с актив от 37 пункта - на 6 от Литекс и 8 от днешния си съперник ЦСКА.

При домакините освен финансовите проблеми има и доста такива със състава. На вчерашната тренировка Макимс Уваренко получи контузия, а на вратата ще застане младият Анатоли Господинов. Марин Оршулич и Тони Силва са аут от състава заради слаба форма, но все пак има и добри новини - завръщането на Валентин Илиев.

В състава на Ботев проблеми няма, като Петър Пенчев ще заложи на най-доброто, с което разполага. В сравнение с последния двубой срещу ЦСКА на терена ще се завърнат Мариян Огнянов и Цветелин Чунчуков.

В София статистиката е безпощадна срещу "канарчетата", които имат едва 4 победи, а последната датира от преди 30 години. В същото време "червените" имат 45 при 11 равенства.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички