ЦСКА победи Славия в добавеното време и се качи еднолично на върха в Първа лига


ЦСКА победи Славия в добавеното време и се качи еднолично на върха в Първа лига
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

5553 0

Вицешампионът на България ЦСКА успя да се изкачи еднолично на върха в класирането, след като записа победа с 1:0 срещу предпоследния в Първа лига - Славия, в мач на стадион "Българска армия".

"Червените" започнаха стремглаво двубоя с агресия и натиск, но постепенно се увлякоха по темпото на Славия и качеството на терена спадна значително. В края на първото полувреме Юнус Санкаре от "армейците" бе изгонен с два жълти картона в рамките на 2 минути, като определено вторият такъв бе спорен. В добавеното време на срещата Бенгюзов си вкара автогол.

СЪСТАВИ

ЦСКА: Бусато, Турицов, Гълъбов, Матей, Мазику, Антов, Санкаре, Йомов, Енрике, Ахмедов, Соу

Славия: Стергиакис, Томбак, Христов, Виячки, Терзиев, Гамаков, Карабельов, Кръстев, Стоев, Димитров, Кръстев

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ЦСКА - СЛАВИЯ ОТ ПЪРВА ЛИГА?

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 52-рата минута Славия получи правото да получи пряк свободен удар. Емил Стоев се нае с изпълнението. Ударът му мина над стената и бе точен, но Густаво Бусато се разтегли и достигна топката, за да я боксира в ъглов удар. След неговото изпълнение не се стигна до нищо опасно.

Въпреки че е с човек по-малко на терена, ЦСКА атакуваше повече в първите 20-ина минути на второто полувреме. "Белите" играчи държаха топката повече, но така и не успяваха да създават атаки. "Червените" нападение обаче се проваляха в заключителната фаза.

В 77-ата минута много груба грешка при изнасянето на топката от страна на гостите подари топката на Рафаел Енрике, който дебнеше подобна неточност. Бразилецът напредна, но си пусна твърде дълга топка и в крайна сметка не успя да я достигне, като Стергиакис се намеси.

10 минути по-късно ЦСКА стигна до нова добра ситуация, в която след заучена ситуация от пряк свободен удар Белтраме намери Юрген Матей в противниковото наказателно поле, но нидерландският бранител отправи слаб удар високо над вратата на Стергиакис.

90+2' - 1:0! ЦСКА стига до късно попадение. Жул Кейта и Брадли Мазику комбинираха отлично, след което вторият напредна в наказателното поле и сви топката, а тя бе отклонена от Бенгюзов, след което мина между краката на Стергиакис.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите 5 минути от двубоя футболистите на Стамен Белчев започнаха по-агресивно двубоя и организираха няколко по-остри атаки, които обаче се проваляха в заключителния етап поради неточни подавания. Играчите на Славия рядко стигаха до топката, а когато го правеха, я губеха бързо. В 8-ата минута "армейците" стигнаха и до първия точен удар в двубоя, след като Йомов добре залъга и центрира отляво, а Ахмедов насочи топката с глава. Ударът обаче бе твърде слаб и не затрудни Стергиакис.

Вихреното темпо на "червените" от първите минути постепенно бе убито с накъсване на играта и бавене от футболистите на Славия, които около 10 минути играха с човек по-малко заради контузия на Димитров и забавяне на смяната му. Успоредно с това постепенно играчите на Златомир Загорчич изнесоха играта по-напред.

В 32-рата минута ЦСКА имаше добра възможност. Али Соу получи подаване на границата на наказателното поле от Амос Юга, завъртя се светкавично, с което си освободи и позиция за изстрел. Гамбиецът стреля, но с по-слабия си ляв крак и топката мина покрай вратата на Славия.

Юнус Санкаре получи червен картон в 44-ата минута от срещата. Полузащитникът на "червените" получи два жълти картона в рамките само на няколко минути. При втората му проява той игра с топката, но въпреки това съдията реши да отсъди нарушение и дори да му покаже втори жълт картон заради начина, по който влезе в единоборството.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Футболистите на Стамен Белчев ще опитат да затвърдят добрата си форма в първенството и да се качат на върха в класирането. "Червените" имат 7 точки до този момент - 2 победи срещу съответно Ботев (Пловдив) и Ботев (Враца), както и равенство срещу дебютанта ЦСКА 1948 от 1-вия кръг.

"Белите" играчи пък ще дадат всичко от себе си, за да се надигнат след кошмарното начало на сезона. Неблагоприятната програма за тима се отрази и в резултатите и след загуби от Локомотив (Пловдив) и Лудогорец, както и равенство срещу Черно море, Славия заема предпоследното място с едва 1 точка.

И двата отбора ще има за какво да се реваншират пред своите привърженици след изпитанията в първия квалификационен кръг на Лига Европа. Играчите на Златомир Загорчич отпаднаха разочароващо след поражение с 1:2 от Кукеси, докато ЦСКА продължи след пълен обрат с 2:1 над Сиренс, но определено не показа качествено представяне и това не се хареса на феновете.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички