Вездесъщ ЦСКА писа "шестица" на Монтана и спря черната серия


Вездесъщ ЦСКА писа "шестица" на Монтана и спря черната серия
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

4429 0

ЦСКА разгроми Монтана с 6:0 в мач от 25-тия кръг на Първа лига. "Армейците" доминираха през цялото време и не оставиха шансове на съперника си да създаде нищо по-интересно пред вратата. С успеха "червените" прекъснаха серията си от три мача без успех в Първа професионална лига. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 4-ата минута Иван Турицов опита да центира отдясно, но топката беше изтичстена от бранителите на Монтана. Греъм Кери опита остър пас отляво, който обаче беше пресечен от вратаря Благой Макенджиев. В 9-ата минута Юга изведе Варела на стрелкова позиция. Жул Кейта обаче беше в положение на засада и такава беше отсъдена при паса.

13' - 1:0! Варела центрира от корнер и Мено Кох прати топката в мрежата на гостите след перфектен удар с глава!

Три минути по-късно Кох беше близо до втори гол, като вкара топката в мрежата. Нидерландецът обаче извърши нарушение в атака срещу Макенджиев. В 18-ата минута ЦСКА изпълни нов корнер, но не се стигна до нищо опасно. Армейците продължиха да доминират на терена и да владеят положението.

В 32-ата минута Юга опита центриране към Варела, което беше изчистено. В 34-ата играчите на ЦСКА имаха претенции за дузпа заради игра с ръка на Терзиев, но ситуацията беше подмината от съдията.

35' - 2:0! Тибо Вийон отправи мощен удар от около 25 метра, който рикошира в гърба на капитана на Монтана Иван Михов и влезе във вратата!

В края на полувремето Монтана опита атака по левия фланг чрез Минков и стигна до първия си корнер в мача. Не се стигна до опасност пред вратата на ЦСКА.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 48-ата минута Кейта вкара във вратата на Монтана, но съдията отсъди засада.

51' - 3:0! Греъм Кери излезе сам срещу Благой Макенджиев и не сгреши от удобна позиция.

В 54-ата минута Бисмарк Чарлс имаше чудесна възможност да вкара и четвърти гол, но ударът му мина над вратата. В 60-ата минута Жул Кейта можеше да се възползва от грешка в отбраната на Монтана. Ударът обаче беше прекалено лек. В 66-ата минута ЦСКА направи тройна смяна, като на терена се появиха Кайседо, Синклеър и Гълъбов. Мартин Смоленски влезе в игра малко след това на мястото на Варела.

75 - 4:0! Юрген Матей засече с глава центриране от корнер и не успя да бъде спрян от защитата на Монтана.

В 83-ата минута Айтов опита удар от дистанция за Монтана, като не затрудни Димитър Евтимов. В 89-ата минута Жорди Кайседо беше задържан в наказателното поле и реферът отсъди дузпа в полза на ЦСКА.

89' - 5:0! Жорди Кайседо застана за "армейците" зад бялата точка и прати топката в мрежата за 5:0!

90+1' - 6:0! Кайседо получи подаване от Иван Турицов отдясно и вкара шестия гол за ЦСКА в мача.

Състави:

ЦСКА: 25. Димитър Евтимов, 2. Юрген Матей, 4. Мено Кох, 5. Федерико Варела, 8. Греъм Кери, 14. Абдулей Кейта, 15. Тибо Вийон, 17. Бисмарк Чарлс, 18. Брадли Мазику, 19. Иван Турицов, 21. Амос Юга 

Монтана: 30. Благой Макенджиев, 26. Стоян Предев, 3. Иван Михов, 33. Стефан Цонков, 13. Йордан Йорданов, 24. Енагнон Кики, 4. Радослав Терзиев, 10. Владимир Айтов, 19. Росен Кръстев, 6. Янко Ангелов, 11. Николай Минков

ПРЕДИ МАЧА

Монтана е явният аусайдер в двубоя, като за 24 изиграни кръга тимът от северозапада има едва 19 точки и е на последната позиция в класирането. През пролетта отборът, воден от Атанас Атанасов има само една победа - с 1:0 срещу ЦСКА 1948.

Монтанци играят много трудно срещу ЦСКА, като последният успех срещу "червените" е през 2014 г. на 1/16-финал в Купата на България. През пролетта ЦСКА надделя над Монтана с 2:1 в мача на "Огоста"

За "армейците" двубоя пропускат Георги Йомов и Петър Занев, които са наказани. Тиаго Родригес и Жеферсон все още лекуват контузии. Очаква се като титуляр да започне младият талант Мартин Смоленски. За Монтана наказан е Тони Тасев, а Сергей Георгиев лекува травма.

А междувременно ЦСКА отнесе глоба след мача с Царско село.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички