Потвърдено: Бутат "Българска армия" през март, първият мач ще се изиграе в началото на 2025 г.


Потвърдено: Бутат "Българска армия" през март, първият мач ще се изиграе в началото на 2025 г.
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1667 0

Стадион "Българска армия" ще бъде разрушен из основи в края на март 2023 година, а новото съоръжение се очаква да бъде вдигнато до края на 2024 г. Това стана ясно от пресконференцията на представителите на 31-кратния шампион и международният оператор "SPORTFIVE", който е отговорник за проекта.

Новият план цели да се вмести в рамките на настоящия, като самата чашка на стадиона ще бъде стеснена, пистата премахната, за да могат "червените" привърженици да бъдат непосредствено до терена. Освен това трибуните ще бъдат поставени под по-голям наклон.

От думите на представителя на "SPORTFIVE" стана ясно, че новото съоръжение ще разполага с 15 до 18 хиляди седящи места. Това от своя страна предизвика въпрос дали избраният капацитет не е твърде малък.

"Важно е стадионът да не е твърде голям, за да не стои полупразен през половината време. В същия момент имаш голям разход и малък приход. Капацитетът се определя според заетостта. Новият стадион може да увеличи капацитета си, дори два пъти. 15 000 капацитет отговаря на изискванията на УЕФА за международни мачове. Нашата цел е стадионът винаги да бъде напълно разпродаден. Ако всичко се движи добре, може да го увеличим на 18 000", заяви представителят на международната агенция.

Още по темата - Разкриха колосалната цена за строежа на новия стадион на ЦСКА, ето кой плаща!

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Ла Лига

Момчето, което пази планетата, мисли няколко хода напред и благодари, че го отхвърлят

През лятото на 2020 година Барселона отдели от бюджета си 5 милиона евро и плати на Лас Палмас за привличането...

Реклама
Най-четени новини

виж всички