Помощникът на Илич обясни как Хайнц е повлиял на играта на ЦСКА, за да донесе победата


Помощникът на Илич обясни как Хайнц е повлиял на играта на ЦСКА, за да донесе победата
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4852 0

Помощник-треньорът на ЦСКА Величко Капланович определи победата срещу ЦСКА 1948 като много ценна и няколко пъти определи двубоя като специален. Саша Илич бе наказан за този двубой заради натрупани жълти картони, но от следващия мач се връща на скамейката.

Ролята на Тобиас Хайнц, който влезе като резерва

"Искам да ви кажа, че мачът бе много труден и много ценен за нас. Това, което ми хареса, че играч, който влезе от скамейката реши мача. Ние имаме 25 играчи и това се видя. Това, което Хайнц донесе е ритъм в играта, така че съм с съгласен, че ни донесе много, както и останалите играчи, които влязоха като резерви.

В такива мачове играта не е на първо място, това беше мач, който трябваше да спечелим. Когато сме в битката за титлата, най-важното е да побеждаваме. В мача с Локо Пд играхме доста по-добре, но нямахме късмет. Днес заради цялата ситуация в клуба победиха и това е най-важното", заяви Капланович.

Относно това дали ще се налагат промени в отбора: "Хората винаги ще говорят. Това, което знаем е, че ние сме определили да играем по този начин. Когато имаме нещо, което ни носи резултати, то не се променя.

Защо този мач е специален и колко важна е подкрепата от феновете

"Вие разбирате много по-добре от мен защо този мач е по-специален. Искахме играчите да не усещат напрежение. Много важно е да са концентрирани и да дават всичко от себе си. Нашият отбор няма този лукс да каже, че този мач ще бъде лек за нас. Към всеки противник подхождаме максимално сериозно. Подготвяме се с пълни сили, защото ако подцениш, можеш да загубиш. Много е хубаво, когато чуваш и виждаш такава поддръжка. Много съм горд, че отвърнахме подобаващо с победа. Феновете показаха през пролетта защо са толкова важни за отбора. Още един път искам да благодаря на привържениците“, завърши помощникът на Саша Илич. Настанвнкът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев пък заяви, че липсата на завършващ удар ги е провалило в двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички